Viking

Slik skal Viking hamle opp med serielederen

Viking tar imot serieleder Molde, som kommer rett fra spill i Europa.

Stavanger — Det er tøff motstand som venter Viking i søndagens kamp. Molde er serieleder, og kommer rett fra spill i Europa. Torsdag kveld møtte de den tyrkiske klubben Trabzonspor i Conference League. Der tok Europa-eventyret brått slutt for moldenserne, som gikk ut på straffer etter 1–1 ved fulltid.

Vikings Zlatko Tripic ser fram til å møte laget, selv om det er en hard nøtt å knekke for de mørkeblå.

– Jeg gleder meg veldig. Vi får teste oss mot ligaens beste lag, og det er flere landslagsspillere med. Vi har vært sterke hjemme, og det betyr mye, sier Zlatko Tripic til RA.

Trener Morten Jensen mener det kan være en fordel med spillet i Europa tett på.

– Vi møter Norges beste lag de siste årene, sett under ett. Det er et godt utgangspunkt med E-cup torsdag før de møter oss søndag, sier Jensen.

Viking slo Molde i fjor

I fjor spilte Viking sin kanskje aller beste kamp mot nettopp Molde, på SR-Bank Arena i august. De mørkeblå vant 3–2 etter scoringer fra Veton Berisha, Ylldren Ibrahimaj og Fredrik Torsteinbø. Det var Eirik W. Henningsens siste kamp som Viking-direktør, og Felt O hadde fått billettene til kampen. Rammen for kampen var, i en verden hvor 200 tilskuere var mye, helt spesiell.

For å gjenskape suksessen, og slå serielederen, er Tripic tydelig på hva som må gjøres. Viking møtte Bodø/Glimt før ferien, og da evnet de å ta med poeng hjem til Stavanger etter en ultradefensiv og strukturert kamp. Skal de mørkeblå vinne søndag må det endres på noe.

– Mot Molde må vi være kompakte. Vi må også presse høyt til tider for å skape større sjanser. Molde vil alltid ha ballen mye, men vi må få dem til å løpe litt. Spillet i begge boksene er viktig, og vi er nødt å være effektive, sier Tripic.

Viking-trener Jensen er ikke uenig i at det blir forskjell på de to kampene.

– Det er en forskjell på Viking hjemme og borte. Vi vet det blir tøft, det er sterk motstand, sier han.

Berisha usikker

Veton Berisha er usikker til kampen. Han sliter med en skade i leggen, og ifølge Jensen skal det tas en avgjørelse inn mot kampen. Det kan gi muligheter for nykommeren Mai Traore, som debuterte forrige helg.

– Hva tenker du om at dere muligens må klare dere uten Veton Berisha mot Molde?

– Han er vår toppscorer, og en veldig god spiller. Det er en test for oss å spille uten ham, samtidig som det kan være sjansen for Mai Traore. Det er en fin mulighet, sier Tripic.

Jensen snakker også positivt om den nye angriperen.

– Han ser frisk ut, og det kan være en fin anledning for ham å vise seg fram.

De mørkeblå må uansett klare seg uten Johnny Furdal, Sondre Bjørshol, Yann-Erik de Lanlay og Fredrik Torsteinbø. Nysignerte David Brekalo er spilleklar, mens Gianni Stensness ennå ikke er klar.

Gamle kjente for Tripic

Tripic spilte i Molde fra 2011 til 2013. Selv om han har møtt laget flere ganger etter oppholdet i rosenes by er det fortsatt kjekt å møte gamle kjente.

– Jeg har god kontakt med mange av folkene der, så det er alltid gøy å spille mot dem.

Blant Molde-spillerne med tilknytning til regionen er Birk Risa, Kristoffer Haugen og forrige sesongs toppscorer i Sandnes Ulf, Magnus Retsius Grødem.

Mer fra Dagsavisen