Viking

Utenlandsk interesse for Fridjonsson

Det er ikke bare Joe Bell og Henrik Heggheim som er aktuelle for et salg i sommer. Nå lukter også utenlandske klubber på Samuel Kari Fridjonsson (25).

Stavanger — Midtbanemannen har tidvis vært svært god for Viking i første del av sesongen. Det har ført til at utenlandske klubber nå har henvendt seg til Viking for å forhøre seg om hvor prisnivået vil ligge.

– Det stemmer at det er interesse. Jeg er informert om det selv også, sier Fridjonsson til RA etter torsdagens økt i Jåttåvågen.

Plan om ny tur ut

Spilleren var på lån i Viking fra Vålerenga i 2018, men ble etter den sesongen solgt fra VIF til tyske SC Paderborn i Bundesliga.

Klubben rykket så ned og spilleren tok etterhvert selv kontakt med Viking for en retur. Dette gikk i orden sist sommer og mannen med de lange kastene har siden det vært hos de mørkeblå.

Planen har likevel hele tiden vært å komme seg til en større klubb og en større liga. Et salg ut igjen var også noe Viking var klare på at var et mål. Nå kan det bli aktuelt i sommer. Det vil i så måte sannsynligvis også passe godt for klubben all den tid det er flere posisjoner man ønsker å styrke denne sommeren. Samtidig har klubben relativt god dekning både i rollen som 10-er og på indreløperplass.

– Jeg er selvsagt lysten på en større klubb og en større liga igjen. Planen har hele tiden vært å komme meg ut igjen. Jeg ble nettopp 25 år og i så måte bør det være en mulighet, sier spilleren til RA.

Han understreker at dette er et litt vanskelig tema å si for mye om så lenge det ikke er et offisielt bud inne og at han trives veldig godt i Viking.

Etter det RA kjenner til er det klubber fra et godt stykke lenger sør i Europa som lukter på mannen med åtte A-landskamper for Island.

Fridjonsson har for øvrig en fortid i akademiet til Reading i England. Her spilte han sammen med tidligere Viking-stopper Axel Oskar Andresson i flere sesonger i ungdomsårene.

Mer moden utgave

Fridjonsson startet denne sesongen meget friskt i rollen som offensivt midtbanemann i 4-2-3-1-formasjonen til Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen. Han scoret flere viktige mål og sørget også for viktige mål med sine lange kast.

Etterhvert ble han flyttet ned for å spille dypere i banen. Han har også spilt indreløper i 4-3-3.

Fridjonsson trives godt i alle rollene, men erkjenner at han kanskje er best som 10-er.

– Trenerne får avgjøre hvor jeg spiller. Jeg føler jeg kan beherske mange roller, sier han.

– Er det likevel lettere i forhold til relasjoner om man må forholde seg til én formasjon?

– Det er sikkert sånn for mange spillere. Samspill er helt klart viktig. Selv føler jeg ikke at det har så mye å si for min del. Jeg likte meg godt i 4-2-3-1, men skjønner at folk er mer vant med 4-3-3 her nå. Det viktigste er å få resultater. Vi må reise oss nå, sier han.

Fridjonsson har på mange måter returnert til Viking i en langt mer moden utgave denne gangen.

Blant annet har han vært veldig ivrig med å stå igjen etter øktene for å trene alene.

– Det stemmer. Litt av grunnen til at jeg gjør den ekstrajobben er selvsagt at jeg har lyst til å prøve å komme meg ut igjen. Det er bare hardt arbeid det handler om, sier han.

---








Mer fra Dagsavisen