Viking

- Kunne ikke gitt bedre førsteintrykk

Onsdag trente Mai Traore (21) for fullt med Viking for første gang. Han gjorde lite for å dempe forventningene til Morten Jensen.

Stavanger — I løpet av spillesekvensen av økten kom angriperen til tre avslutninger.

Samtlige fant veien til nettmaskene.

Han vartet også opp med to målgivende pasninger.

Det var noe kaldt, beregnende og behersket over avslutningsteknikkene. Slik du ofte finner hos toppscorere.

Kald foran mål

– Tre mål og to målgivende! Han var frisk i det som var et første bekjentskap med oss på feltet, sier Morten Jensen – og fortsetter:

– Han kunne nesten ikke gitt et bedre førsteinntrykk. Traore var positiv, pratet, løp, var lojal i laget sitt og så veldig skolert ut. Så var han en meget hvass avslutter. I så måte kanskje ikke typisk afrikansk i stilen. Jeg har nesten ikke sett slik før, men det var også derfor vi hentet ham, sier Jensen.

Mai Traore

Traore, som har fransk som morsmål og kommer fra Guinea, scoret i fjor 23 mål på 29 kamper på nivå tre i Sverige. I år har han nettet fire på ni kamper i bunnstriden av Superettan for Vasalund.

Vurderes på kant direkte

Spilleren selv sa mandag til RA at han var klar for å gå rett inn på laget om det var et ønske. Kampformen er der. Han foretrekker å spille midtspiss, men kan også spille på begge kantene.

Morten Jensen har bekreftet at de vurderer ham der – kanskje spesielt på den høyrekanten. Han er heller ikke avvisende til at mannen som er hentet fra Vasalund kan spille en rolle alt mot Kristiansund søndag.

Det kan det også bli muligheter for all den til Yann-Erik de Lanlay igjen er skadet og neppe blir aktuell til den kampen.

---





Mer fra Dagsavisen