Viking

Morten Jensen før cupkampen: – Vi må holde balansen

Viking kom seg så vidt videre fra kampen mot Staal Jørpeland. Nå venter Djerv 1919 i andre runde.

Stavanger — De regjerende cupmesterne setter kursen mot Haugesund, søndag. Der møter de ifølge Viking-trener Morten Jensen et godt, men langt mindre fysisk lag, enn Staal Jørpeland. Jensen er ikke nervøs før kampen, til tross for at de var farlig nære en cupbombe forrige helg.

– Vi gleder oss mer enn noe annet. Det er morsomt å reise ut og spille cup, og det blir det helt sikkert denne gangen også, sier Jensen til RA.

Søndagens hjemmelag møtte Stavanger-motstand i den forrige runden også. Da tok de turen til Tasta, hvor de slo ut Vardeneset. VBK hang med lenge, men de ble etter hvert slitne i varmen. De siste 20 minuttene scoret de gule og blå alle kampens tre mål, og tok seg videre. Kampen på Tasta var Djerv 1919s første tellende på godt over et år. Derfor får ikke Viking analysert og sett motstanderens kamper på video, som de pleier i forkant av kamper i Eliteserien.

– Det spiller nok ingen rolle her. Vi bruker mest mulig tid på oss selv, og kommer ikke til å ta noen store hensyn til hvordan hjemmelaget ønsker å spille, slår treneren fast.

Tripic med

I kampen mot Staal startet Veton Berisha på benken, og Zlatko Tripic hadde fått innvilget noen dager med ferie. Nå er Tripic tilbake. Jensen mener ingen på SR-Bank Arena tar lett på Djerv 1919.

– Vi kommer til å gå ut med det beste laget vi kan. Samtidig er det en balansegang her. Spillerne trenger både kamptrening og hvile. Vi må holde den balansen best mulig, så får vi se hvordan laget blir. Vi har uansett mange gode spillere som kan gjøre en god jobb, sier han.

Kampen kan følges direkte på Rogalandsavis.no. Kampstart er 16.00.

Mer fra Dagsavisen