Viking

Lørdag scoret han mål i Sverige - søndag lander han endelig i Stavanger

I påvente av flyttingen til Stavanger, har han scoret fire mål på ni kamper i Superettan.

Stavanger — Allerede i mars ble det klart at Mai Traore (21) var klar for Viking. Da ble det sagt at han mest sannsynlig ankom Stavanger i august. Viking-trener Morten Jensen bekrefter i en SMS, til RA, at spissen lander på Sola, fredag. Kontrakten som ble skrevet i vinter, binder han til Viking ut denne sesongen, og de tre neste. I Traores siste kamp for svenske, avsluttet han med stil.

I Vasalunds 4-2-seier over Eskilstuna, scoret han 3-1-målet. Totalt i år, har han scoret fire mål, på 771 minutter. Det betyr gir et gjennomsnitt på 0,47 scorede mål per 90 minutter.

Spissen fra Guinea står med eksakt samme tall hva angår gule kort. Fire på 771, og 0,47 per kamp. Traore har også fått med seg et rødt kort, i løpet av sesonginnledningen. Det betyr at han i stort sett enten har scoret mål, eller fått kort, i kampene til nå i år.

For tallene over, tas det utgangspunkt i Superettan, altså seriespillet, på nivå to i Sverige. I tillegg fikk spissen med seg et mål i lagets eneste cupkamp, til nå.

Vasalund ligger på nedrykkskvalifiseringsplass, etter en tøff sesongstart. Viking-spilleren har vært viktig for den svenske klubben, og enn så lenge er han lagets toppscorer.

Mer fra Dagsavisen