Viking

Viking har nøkkelen klar

En klar tendens skal stoppes for Viking mot Odd lørdag.

Stavanger — De mørkeblå møter Odd i Skien lørdag, og Viking-trener Morten Jensen mener det blir viktig å komme først i målprotokollen.

– Vi skal ut og ta det første målet, sier Morten Jensen til RA.

I ti av tolv kamper denne sesongen har motstanderne scoret først. Flest ganger har det skjedd i første omgang. Viking har riktignok snudd seks av kampene de havnet under til poeng, men nå håper altså treneren at de mørkeblå skal være først ute.

– At vi snur kamper er en sterk kultur. Vi har vist det i mange kamper nå, at vi kan det.

Jensen: Odd er sterke hjemme

Før kampen mot Skien har Viking ikke tapt siden bortekampen mot Sandefjord 19. juni. De står med tre ettpoengere og én seier på de fire kampene som er spilt den siste måneden. Odd på bortebane er likevel en vanskelig kamp, det har også et topplag fått merke allerede.

– Det blir en tøff kamp, og Odd er alltid gode på hjemmebane. Vi har slitt med dem borte de siste to årene. Historisk er de sterke hjemme, og de viste jo hvor sterke de kan være mot for eksempel Bodø/Glimt, sier Jensen – og refererer til 1-0-seieren mot fjorårets suverene seriemester.

Han tror likevel det vil være mulig å få med poeng hjem til Stavanger.

Det blir også en duell på topp, mellom to av ligaens fremste målscorere: Vikings Veton Berisha og Odds Mushaga Bakenga. Begge står med ni scoringer så langt i Eliteserien 2021.

– Vi har et bra lag vi også. Nå har vi tatt poeng de siste to bortekampene. Jeg har tro på tre poeng lørdag, sier Jensen.

– Hvor mye betyr den selvtilliten dere har fått med to strake bortekamper som har gitt poeng?

– Det betyr mye, erkjenner han.

Siden sist Viking holdt nullen, i begynnelsen av desember 2020, har laget spilt 15 kamper. Det er den lengste baklengsrekken i dette årtusenet. Tilbake i 1999 var det en rekke på 16 kamper, som er den lengste i klubbens kjente historie.

Likevel er det ikke der Jensen legger trykket før lørdagens kamp.

– Eneste vi tenker på er å vinne tre poeng. Om vi kan vinne med å holde nullen, så gjør vi gjerne det. Vi har sluppet inn for mange mål i første omgang, og slitt litt med å komme i gang med målproduksjonen selv tidlig i kampene. Det er selv om vi har vært gode, så slipper vi gjerne inn på den første sjansen mot.

Bell i OL – Løkberg tilbake

Viking må klare seg uten Joe Bell. Han er i gang med OL-oppkjøringen i Japan, sammen med sitt New Zealand. Jensen mener midtbanen blir lignende som forrige kamp, uten å røpe noen detaljer.

– Dette kan være den siste kampen han går glipp av grunnet OL. Jeg håper Bell gjør det bra, men at New Zealand ikke nødvendigvis går til finalen, sier Jensen humoristisk – og legger til:

– Bell har vært veldig god for oss, og jeg mener han har vært en av Eliteseriens beste midtbanespillere i år.

Med Bell i Japan passer det godt at Kristoffer Løkberg er tilbake. Trønderen har vært ute med en kneskade siden Lillestrøm-kampen i mai. Faktisk én av to kamper hvor Viking har scoret først denne sesongen. Den andre var mot Brann, og begge de nevnte kampene endte med 3-1-seier til de mørkeblå.

Sondre Auklend er også friskmeldt til kampen, mens Yann-Erik de Lanlay, Sondre Bjørshol og Johnny Furdal er ute med skader.

Etter lørdagens kamp får spillerne treningsfri noen dager. Viking har pause fra Eliteserien fram til hjemmekampen mot Kristiansund 8. august, men møter Staal Jørpeland i cupen 25. juli.

Odd-Viking har avspark lørdag klokken 18.00, og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen