Viking

Benket Austbø vurderer framtiden

Viking-keeper Iven Austbø (36) har blitt plassert på benken.

Stavanger — Keeperen kom til Viking i 2002 fra Randaberg. I 2008 tok han turen til Østlandet, og spilte først for Stabæk, så for Sandefjord. i 2013 satte han kursen tilbake til Rogaland, og siden har han vært i Viking. Etter å ha startet de første kampene denne sesongen, har Iven Austbø de to siste kampene sittet på benken og sett kollega Arild Østbø.

– Det er kjedelig, men det er opp til trenerne å velge. Hvis de mener det øker sjansene for poeng at han spiller istedenfor meg, så må de bare gjøre det, sier Austbø til RA.

Keeperen fikk en smell i hodet under kampen mot hans tidligere klubb, Stabæk. Etter den kampen har han ikke vært på banen i kamp. Austbø avviser likevel at det er noen sammenheng mellom smellen og keeperbyttet.

Usikker framtid

Etter denne sesongen utgår kontrakten som binder Austbø til Viking. Da må Viking velge om de ønsker å ha med seg keeperen videre eller ikke. Austbø selv er klar på at han skal jobbe hardt for å bidra i tiden framover. Han svarer ikke like raskt når han spørres om hva han ønsker å gjøre neste sesong.

– Du er på utgående kontrakt. Er målet ditt å kjempe til deg en ny kontrakt med Viking?

– Det får vi se på. Fotballen er full av overraskelser, så det er vanskelig å spå hvordan det blir. Vi får se om jeg fortsetter her, i en ny klubb eller om det er på tide å ta steget ut i det sivile liv.

– Har du vurdert å takke av etter denne sesongen, og begynne med noe annet enn fotball?

– Jeg har tenkt litt, men jeg har ikke kommet fram til noe. Fotball er ferskvare og ting snur fort, så man vet aldri. Nå konsentrerer jeg meg mest om kampen i Skien til helgen.

– Har du lyst på ny Viking-kontrakt da, hvis du får tilbudet?

– Det får vi se på senere. Jeg må ta en avgjørelse på det etter sesongen.

Komfortabel Morten Jensen

Viking-trener Morten Jensen har vært åpen rundt at han og trenerkollega Bjarte Lunde Aarsheim følger med på andre spillere på markedet til enhver tid. Det begrunnes med at skader eller andre uforutsette situasjoner kan oppstå. Han slår fast at de er komfortable med keepersituasjonen per nå, og det vil ikke komme noen ny keeper inn dørene på SR-Bank Arena enn så lenge.

– Vi har to gode alternativer i målet. Iven har vært med lenge, og han har holdt nullen mange ganger tidligere. Han er sikkert ivrig etter å slå tilbake nå. Arild har vært utfordreren lenge, og har nå endelig fått sjansen. Han ønsker nok å gjøre det bra for å beholde plassen. Konkurranse er alltid bra, så er det vårt privilegium å få velge, sier Morten Jensen.




Mer fra Dagsavisen