Viking

Zlatko Tripic om press, skader og egen innsats

Det var knyttet store forventninger til Zlatko Tripic (28), etter hjemkomsten fra Tyrkia. Slik vurderer han sin egen innsats til nå.

Stavanger —

– Jeg visste at det kunne bli tungt å gå rett inn i et nytt seriespill. Det har det tidvis også vært, men jeg føler likevel at jeg har vært med å bidra mye for laget, sier Zlatko Tripic til RA.

Etter 2019-sesongen, hvor han var en sentral brikke i Bjarne Berntsens lag, ønsket lyngdølen nye utfordringer. Denne gangen utenfor Norges grenser. Han skrev kontrakt med tyrkiske Göztepe og flyttet sørover. I mai 2021 kom han hjem igjen, til stor glede for supporterne. Det kokte på sosiale medier i påvente av at overgangen skulle bli klar. Da Tripic endelig landet på Stavanger lufthavn, Sola møtte Viking-supportere opp med bluss. Presset var forventet, men det skal ikke ha påvirket prestasjonene hans på banen.

– Det var veldig store forventninger til meg da jeg kom hjem igjen til Stavanger. Det er naturlig etter et par gode sesonger før jeg dro til Tyrkia. Jeg har kanskje vært litt mindre synlig i det offensive spillet i år, og jeg har fått en mer defensiv rolle i enkeltkamper. Da vi spilte mot Bodø/Glimt var hovedansvaret mitt å forsvare. Jeg hadde ansvar for Fredrik Bjørkan, som kanskje er den beste offensive forsvarsspilleren i Eliteserien. I tillegg har jeg mistet noen kamper til skade, men det må jeg nok regne med, erkjenner han.

Fornøyd Morten Jensen

I Tyrkia spilles første halvdel av sesongen på høsten, og andre halvdel på våren. I den norske Eliteserien er det motsatt. Dermed kom Tripic fra en lang sesong med Göztepe, og rett inn i seriespill med Viking. Han har altså måttet forholde seg til et seriespill i rundt ett år sammenhengende nå. Det har ført til utfordringer i form av belastningsskader for supporterfavoritten. Etter å ha mistet noen kamper grunnet belastningsskader i hofte- og lyskeregionen, har han vært tilbake de siste kampene.

Viking-trener Morten Jensen er fornøyd med Tripic’ innsats etter tilbakekomsten. Slik forklarer han den defensive rollen i forrige kamp.

– Fredrik Bjørkan på Bodø/Glimt er kanskje Eliteseriens beste offensive back. Derfor fikk Zlatko som hovedoppgave å gjøre det vanskelig for ham å inkludere seg i spillet. Bjørkan var mer usynlig enn på lenge, så Zlatko gjorde en veldig god jobb, slår Jensen fast.

Skal prioritere familien

Treneren understreker at han er veldig fornøyd med Tripic’ innsats. Viktige mål og målgivende pasninger trekkes fram som eksempel. Etter den langvarige belastningen har treneren planlagt å gi litt ekstra ferie til den hardtarbeidende kantspilleren. Det er hovedpersonen selv veldig glad for, og det er ingen tvil om hva ferien skal brukes på.

– All den tiden skal brukes sammen med familien. Jeg har savnet tid med dem mer enn alt annet. Jeg fikk ikke vært med dem det året jeg var i Tyrkia, og etter innreisekarantenen min var Viking-sesongen i gang igjen. Det er utvilsomt det viktigste nå, å få litt mer tid med de nærmeste. Selvfølgelig skal jeg gjennomføre treningsprogrammet mitt, og gjøre det som skal til for å holde meg i form. Likevel har jeg nok veldig godt av å få koblet av, og ikke bare tenke fotball hele døgnet, sier han.

Zlatko Tripic og resten av Viking tar imot Strømsgodset til kamp på lørdag. Kampen kan følges direkte på rogalandsavis.no.





Mer fra Dagsavisen