Viking

Zlatko Tripic blir ikke med til Sarpsborg

Zlatko Tripic holdt seg til lysken da han gikk av Vikings siste trening før avreise til Sarpsborg.

Stavanger — Vikings fysioterapeut Halvard Øen Grova har tatt den endelige beslutningen. Lyngdølen er ikke kampklar, og blir derfor ikke med til Sarpsborg. Dermed mister han en ny bortekamp.

– Han er ikke 100 prosent klar for å spille kamper ennå. Vi tar ikke sjansen på at skaden forverrer seg fordi han skal få spilt denne kampen. Det er synd, men det er sånn det må bli denne gangen, sier Øen Grova til RA.

Siste trening før lørdagens kamp mot Sandefjord måtte Tripic også gå av treningsfeltet med smerter. Han ble likevel med laget til hvalfangerbyen, med et håp om å kunne bidra på banen. I den første lagoppstillingen var han plassert ute på venstrekanten, men etter noen minutter kom kontrabeskjeden. Under oppvarmingen hadde det blitt bestemt at han ble nødt til å kaste inn håndkleet. Han kunne ikke spille likevel.

Sammen med blant andre landslagssjef Ståle Solbakken og fotballagent Jim Solbakken på tribunen, fikk han se lagkameratene slippe inn tre baklengsmål. Lite fungerte for de mørkeblå, og uten scoringer ble det et sviende 0-3-tap mot Sandefjord. Før kampen lå Sandefjord på 16. plass, sist av alle lagene i eliteserien. I etterkant beskrev Tripic opplevelsen som frustrerende.

– Det var utrolig kjedelig å sitte og se kampen. Vi hadde en god følelse etter kampen mot Vålerenga, og selv om vi hadde full respekt for Sandefjord hadde vi nok sett for oss et litt annet kampbilde. Det var frustrerende å se på. Alt klaffet for Sandefjord, og vi kollapset totalt, slo han fast på trening et par dager etter kampen.

Veton Berisha er klar

Underveis i kampen på Release Arena fikk også Veton Berisha seg en trøkk i hodet. Han ble byttet ut og fikk en bandasje surret rundt skadestedet. Like etter kampen var det usikkerhet knyttet til om han var ute med hjernerystelse. Det ble senere bekreftet ikke å være tilfelle, og nå melder han seg selv klar til kamp igjen.

– Jeg har trent som planlagt hele uken, og ser fram til å spille mot Sarpsborg 08. Forhåpentligvis får vi spilt oss til noen store sjanser og reiser hjem med tre poeng, sier Berisha.

Han sto over mandagens trening for å restituere. Etter det har han vært på feltet med lagkompisene.

De Lanlay nærmer seg

I tillegg til Tripic blir Yann-Erik de Lanlay, Sondre Bjørshol, Johnny Furdal og Kristoffer Løkberg ute med skade.

– Tripic og de Lanlay er nærmest å komme tilbake av dem akkurat nå. De Lanlay begynner å se bra ut igjen, men han blir ikke i troppen mot Sarpsborg 08. Forhåpentligvis er han klar til kampen etter, sier fysioterapeuten.

De Lanlay har vært skadeplaget store deler av tiden etter han kom tilbake til Viking. Skaden han nå er på vei tilbake fra sitter i underkroppen. Neste kamp, etter fredagens borte mot Sarpsborg 08, er på SR-Bank Arena onsdag 30. juni. Da kommer Stabæk på besøk.

Bjørshol, Furdal og Løkberg har alle vært ute i lengre perioder. Løkberg gikk skadet av banen i kampen mot Lillestrøm 24. mai. Trønderen haltet av Åråsen-gresset med store smerter i kneet. Grunnen var en kne mot kne-kollisjon mot en Lillestrøm-spiller. Nå ser han ut til å være først i køen av de tre, men heller ikke han blir med til gamle Østfold. Verken Bjørshol, Furdal eller Løkberg er med i øvelsene på trening ennå.




Mer fra Dagsavisen