Viking

Nå skal Viking ta imot 5000 – slik får du plass på stadion

Viking jobber fortsatt med å få alt på plass før hjemmekampen mot Stabæk neste uke.

Stavanger — Før sesongstart solgte Viking i underkant av 4000 sesongkort, inkludert sponsorer. Nå åpner klubben salget av halvårskort, som skal gi kortholderne garantert plass på stadion ut året. Klubben forutsetter selvsagt i garantien at det ikke blir gjort innstramminger fra det offentlige på hvor mange som får komme inn på kamp.

– Vi står og spinner. Det er en enorm logistikkjobb som ligger bak dette, men vi skal gjør alt i vår makt for at de som vil på stadion skal få lov til det. Det er en kalveslippsfølelse, som fører med seg masse arbeid. Det å få stadion fylt opp med mennesker igjen blir veldig kjekt. Derfor tilbyr vi nå halvårskort til de som ikke turte å kjøpe sesongkort for halve sesongen. Nå kan de få komme på kamp, og det er svært gledelig etter halvannet år uten å gi muligheten til trofaste sesongkortholdere å gå på kamp. Nå må vi skynde oss med å åpne for å få tilbake de gode opplevelsene, sier Vikings markedssjef Kjartan Salvesen til RA.

For Viking betyr det at det er i overkant av 1000 ledige halvårskort. Om det ikke selges ut er planen klar.

– Da selger vi enkeltbilletter for å fylle opp, sier markedssjefen.

Teststasjon i Jåttåvågen

Det pågår også et arbeid med å få på plass teststasjoner og de øvrige kravene for å ha 5000 tilskuere. Alternativet er å ha 2000 inne. Uavhengig av antall skal det fordeles på flere atskilte stasjoner på SR-Bank Arena. Neste onsdag venter Stabæk på hjemmebane. Da mener Salvesen de skal være klare.

– Er dere klare for å ta imot 5000 tilskuere allerede neste uke?

– Ja, nå jobbes det heftig her med Siw Tårnes og Børge Moi Nilsen i spissen. Det går på innslipp og utslipp og testing. Det er ganske heftig det vi skal gjennom, og håper folk er tålmodige og gleder seg. Sammen kan vi gjøre dette til en fin opplevelse, sier han.

– Nå får vi se om folk er klar til å komme tilbake. Vi er klar til å ta imot dem. Vi er vant med å justere oss hver dag under pandemien, og nå er vi klare til å ønske folk velkommen tilbake, slår Salvesen fast.


Mer fra Dagsavisen