Viking

Skadeplaget Tripic: – Jeg må være forsiktig

Zlatko Tripic vet ikke om han er klar til å spille mot Sarpsborg 08 på fredag.

Stavanger — Samtidig som de andre Viking-spillerne trente på SR-Bank Arena, mandag, trente krigeren fra Lyngdal i styrkerommet.

– Jeg er ikke helt klar enda. Jeg tok ingen sjanser mot Sandefjord i helgen, og det var nok lurt, sier Zlatko Tripic til RA.

Supporterfavoritten håper selvfølgelig å være klar til å spille igjen så fort som mulig, men hvor lang tid han trenger for å bli kvitt lyskeskaden er usikkert.

– Det er vanskelig å si når jeg er i kampform igjen. Jeg tar én dag om gangen og i dag kjentes det veldig bra å trene styrke. Jeg har også hatt litt behandling og en del hvile. Det er en belastningsskade, så det er nok ikke noe langvarig. Det kan ta et par dager, og det kan ta litt lengre tid. Det er veldig vanskelig å si eksakt når jeg er klar igjen, slår han fast.

Så kamp med Ståle Solbakken

Tripic ble etter å ha gått av oppvarmingen før kampen mot Sandefjord, sittende sammen med blant andre Ståle Solbakken på tribunen.

– Jeg hilste på ham og utvekslet et par ord. Det er kult at landslagssjefen ser så mye norsk fotball.

Likevel ble ikke opplevelsen bare hyggelig for lyngdølen.

– Det var utrolig kjedelig å sitte og se kampen. Vi hadde en god følelse etter kampen mot Vålerenga, og selv om vi hadde full respekt for Sandefjord hadde vi nok sett for oss et litt annet kampbilde. Det var frustrerende å se på. Alt klaffet for Sandefjord, og vi kollapset totalt.

Ønsker å spille 4-3-3

Trener Bjarte Lunde Aarsheim håper selvfølgelig å få Tripic klar til kampen som spilles i Sarpsborg fredag. Etter tre kamper med tre forskjellige formasjoner ønsker han nå å ha rendyrke en 4-3-3-formasjon. I den formasjonen vil Tripic være en selvskreven venstrekant. Aarsheim understreker likevel at det er flere spillere i troppen som kan steppe inn om det skulle trenges.

– Shayne Pattynama og Sondre Auklend er typer som kan ta den jobben om Zlatko ikke rekker det. Vi har nok spillere som kan bekle de forskjellige rollene, men vi håper selvfølgelig at Zlatko blir klar og kan være med å bidra så fort som mulig, sier treneren.

Pattynama, som kom fra nederlandske SC Telstar før denne sesongen, har stort sett spilt venstreback i sine innhopp. Han har vist seg å være glad i å spille offensivt, sist han viste det var med et mål i hjemmekampen mot Vålerenga.

Veton Berisha måtte byttes ut i kampen mot Sandefjord, etter å ha fått en smell i hodet. Smellen han fikk skal han nå ha ristet av seg, men han trente ikke med laget mandag. Han trenger lengre restitusjonstid før han er klar igjen, men Sarpsborg 08-kampen skal ikke være i fare for ham.

Mer fra Dagsavisen