Viking

Viking ble knust: – Vi møtte ikke opp

Lørdag skulle Viking bruke selvtilliten etter Vålerenga-seieren. I stedet fikk Sandefjord sin første hjemmeseier siden august 2020 da de sendte Viking hjem med 3-0 i sekken.

Stavanger / Sandefjord — Selvtilliten var sterk i Viking etter tre poeng mot VIF, og de så ut til å være seg selv igjen i den vante 4-3-3-formasjonen mot Vålerenga. Mot Sandefjord, som kun sto med tre poeng før kampen, ble det vanskelig.

– Vi møtte ikke opp. Alle så det. De første ti minuttene var det greit, men etter det sluttet vi, sier Vikings Samuel Fridjonsson til Eurosport.

Fridjonsson har helt rett i at Viking åpnet bra. Kampen var knapt et halvt minutt gammel da islendingen fikk kampens første mulighet etter en fin pasning fra Harald Nilsen Tangen.

Sandefjord kom stadig mer inn i kampen, og da Vidar Ari Jonsson sendte hjemmelaget i ledelsen etter 35 minutter ble det tyngre for Viking å komme tilbake i kampen.

– Dette er langt under pari. Vi gidder ikke å løpe engang, og det er det minste man kan kreve av hverandre. Vi er ikke på, sa Veton Berisha til TV-kanalen i pausen.

Formasjonsbytte hos Viking

Viking kom ut etter pause i ny formasjon. 4-3-3 ble byttet ut med 3-5-2. Etter kampen var Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim tydelig på at de måtte prøve grunnet historikken.

– Det var et forsøk på å prøve å gjøre noe. Det er tredje gangen vi opplever dette på bortebane. Vi var avhengige av målet som ble bortdømt for offside, sier han.

Joe Bell scoret Vikings eneste mål, som ble annullert for offside på Runar Hove. Det skjedde etter Sandefjords andre scoring i kampen.

– Jeg var ikke helt sikker da det skjedde, for jeg så ingenting, sier Bell.

Konfrontert med TV-ekspertenes meninger fikk pipen en ny lyd.

– Det er en skam. Sånn er det, men det er uheldig, sier han.

Lang skadeliste

Han tror scoringen ville satt fyr på kampen.

– Definitivt. Hadde vi fått en scoring ville vi fått motivasjon til å jakte det andre målet.

I stedet var det Sandefjord scoret det neste målet, da Sivert Gussiås fikk ballen inn på overtid og økte til 3–0.

Et annet stort tap for Viking kan være Veton Berisha, som forlot banen kort tid etter han fikk en smell i hodet. Da Bjarte Lunde Aarsheim fikk spørsmål om det var en hjernerystelse etter kampen var han langt fra avvisende.

– Det kan være fare for det, han var litt svimmel. Vi valgte å ta ham av, vi håper det går fint med ham, sier Lunde Aarsheim til TV-kanalen.

Skadelisten til Viking begynner å bli lang. Kristoffer Løkberg, Yann-Erik de Lanlay, Sondre Bjørshol og Johnny Furdal er ute. Zlatko Tripic var tvilsom til Sandefjord-kampen, men ble satt opp i elleveren. Under oppvarmingen måtte han gi seg. Dermed kan Berisha bli den sjette sentrale spilleren som tegner seg på skadelisten, dersom det viser seg å være mer enn en smell han pådro seg.

Oppdatering: Etter saken ble publisert har Veton Berisha bekreftet til Eurosport at han er undersøkt, og det er ikke hjernerystelse.

---

Eliteserien, fotball.

Sandefjord – Viking 3–0 (1–0)

Release Arena, 600 tilskuere.

Mål: 1–0 Vidar Ari Jonsson (35), 2–0 Kristoffer Normann Hansen (58), 3–0 Sivert Gussiås (90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Kevin Kabran, Viking.

Viking (4-3-3): Iven Austbø 3 – Sebastian Sebulonsen 3, Henrik Heggheim 3, Runar Hove 2 (Rolf Daniel Vikstøl i 24 min.), Viljar Vevatne 2 – Fredrik Torsteinbø 3, Joe Bell 4, Samúel Fridjónsson 3 (Sondre Auklend fra 90.) – Harald Nilsen Tangen 3 (Tommy Høiland fra 64.), Veton Berisha 3 (Herman Haugen fra 76.), Kevin Kabran 2 (Shayne Pattynama 2 fra 46.).