Viking

Vurderer utlån av Auklend

Om ikke stortalentet Sondre Auklend (17) klarer å tvinge til seg mer spilletid framover kan et utlån bli løsningen.

Stavanger — Da Viking startet oppkjøringen i vinter så den offensive midtbanejuvelen ut å gå mot det som kunne bli et endelig gjennombrudd i Eliteserien. Selv om han spilte ganske mange kamper i 2020 var det mest snakk om innhopp.

Prestasjonene i vinter ga forventninger og Vikings-trenere var åpne på at han fort kunne bli mannen som tok steget.

Av de seks kampene så langt denne sesongen har han vært på banen i fire, men det har fordelt seg på skarve 55 minutter som innbytter.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim innrømmer at det ikke er tilfredsstillende i det lange løp.

– Han er helt avhengig av en god del mer spilletid denne sesongen enn hva han fikk i fjor, sier treneren til RA.

Fortløpende vurdering

Foreløpig vil ikke Viking foreta seg noe for å skaffe ham den spilletiden. Lunde Aarsheim peker på at de egentlig bare har vært gjennom to uker med seriespill så langt. Mulighetene kan dukke opp hos Viking ganske raskt.

Samtidig er konkurransen enorm i de offensive rollene. Det er noen av lagets største stjerner unggutten må danke ut.

– Får han ikke den spilletiden må vi vurdere et utlån, men det er ikke et problem å finne en klubb til ham, slår Bjarte Lunde Aarsheim fast.

Beilerne er mange og det vil i større grad handle om å finne rett nivå og rolle. Forespørslene har også vært mange allerede. Auklends alder gjør også at han kan lånes ut uavhengig av overgangsvindu og på kort varsel kalles tilbake.

– Vi vurderer dette løpende, sier treneren.

De Lanlay hangler igjen

En posisjon det ikke er like god dekning i nå er defensivt på midtbanen med Kristoffer Løkberg ute.

Lunde Aarsheim innrømmer at klubben nå så litt på muligheten til å skyve Yann-Erik de Lanlay tilbake i banen litt raskere enn hva masterplanen for ham kanskje sa.

Han trente også i den rollen tirsdag, men det handlet aller mest om at han igjen kjenner krampetendenser i hamstringen. Da er det mindre risiko inne på banen hvor en ikke må spurte like voldsomt.

– Det viktigste for de Lanlay nå er å bli helt frisk. Vi får se om han rekker kampen mot VIF til helgen, sier Bjarte Lunde Aarsheim – som føler med Vaulen-gutten.

---








Mer fra Dagsavisen