Viking

Derfor mener han det lugger

Det som startet så bra mot Brann ble på en uke til en svak sesongstart for Viking. Kristoffer Løkberg har sine teorier om hvorfor.

Stavanger — Den fotballsmarte trønderen var vraket fra start i mageplasket mot Tromsø hjemme 16. mai. Festen ble avlyst av et lavtliggende og kontringsvillig TIL.

– Det lugger i relasjoner offensivt. Timingen mellom første-, andre- og tredjeangriper, sier Løkberg til RA.

At han ble vraket fra start, selv om han var frisk, hadde han ingen problemer med å akseptere. Spesielt ikke når han fikk en god begrunnelse av trenerne. Verre var det med måten Viking tapte på 16. mai.

Holder på den nye stilen

Det som har vært ren kontringsorientert 4-3-3-fotball under Bjarne Berntsen har blitt til en fotball med variasjoner i formasjon og mye mer ballbesittelse. Søndag virket det som en dårlig idé, men trenerne har ingen planer om å endre allerede.

Løkberg, og de fleste lagkameratene, framstår enige i at dette må være neste steg. Han støtter trenerne i å gå bort fra det som har funket i flere år.

– Det er ikke sånn at vi heller kan gi fra oss ballen for å gjøre det motsatte. Vi må håndtere å dominere kamper nå. Nå er ikke Viking noe nyopprykket lag mer. Motstanderne kommer hit med en helt annen respekt og kampplan enn i starten, sier Løkberg.

Det var TIL et perfekt eksempel på.

Selv om spillerne brukte lang tid før de kom ut for å snakke med mediene benekter Løkberg at de fikk det glatte lag av trenerne.

– Vi pratet konstruktivt sammen etter kampen. Dette er realiteten. Slik er fotballen. Nå må vi bare stikke fingeren i jorden. Du er aldri bedre enn siste kamp, sier Løkberg.

Yanni ikke bekymret

Yann-Erik de Lanlay mener også Viking er på sporet med å prøve å dominere kampene mer. Derfor var han også tatt ut som back med sin gode fot og tanker om at Viking skulle ha mye ball.

– I første omgang dominerte vi, så mistet vi kontrollen utover i andre omgang, sier de Lanlay.

– Er du bekymret?

– Nei. De gjør det vanskelig for oss med å legge seg bakpå.

Mer fra Dagsavisen