Viking

Dropper store rotasjoner

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim sier at klubben vil kjøre på med så likt mannskap som mulig i innledningen på seriespillet.

Stavanger — Kampene kommer tett etter den sterke 3-1-seieren over Brann i premieren. Torsdag 20.00 er det ny kamp mot RBK i løvens hule på Lerkendal. Der har ikke Viking vunnet siden 2005. Så er det duket for Tromsø på SR-Bank Arena i 16. mai-kamp alt søndag klokken 15.00.

Tidligere har ofte Viking lagt en større plan for uker med tre kamper og rotert mye på laget. Slik blir det neppe nå.

– Vi tror de fleste vil kunne stå i alt i disse tre kampene uten å bli skadet. Det største problemet er den korte tiden mellom kampen torsdag og den på søndag, men jeg tror det skal gå fint. Så vil kampbilder og prestasjoner avgjøre om det blir noe rotasjon, sier Lunde Aarsheim til RA – og peker på at det også er en skarp konkurransesituasjon.

Etter oppgjøret mot Brann så det bra ut. Kun de to som var skadd fra før hangler. Det er Yann-Erik de Lanlay og Johnny Furdal.

– Det er ingen skader å snakke om. Spillerne behøver kun litt restitusjon mandag og tirsdag. Så skal de fleste være klare. Det er ikke mange skavanker å snakke om.

Det som uansett er sikkert er at Viking har spilt langt færre kamper når vi når drar oss mot midten av mai enn hva som ville vært normalt. Oppgjøret mot Brann var kun det femte Viking spiller i 2021 ettersom fotballen har vært stengt ned av pandemien. Kun fire raske treningskamper ble det tid til mot det som normalt ville vært rundt ti.

Dermed har heller ikke belastningen vært like stor som normalt.

Mai er likevel svært hektisk med seks seriekamper. Det betyr at 20 prosent av serien unnagjøres i første spillemåned.

---


Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis