Viking

Derfor valgte han Mjøndalen

Sebastian Sebulonsen (21) skal etter planen spiller for Mjøndalen fram til sommeren. Talentet erkjenner samtidig at hans favorittrolle nå er borte fra kartet i Viking.

Stavanger — Viking-talentet signerte tirsdag en ny treårig avtale med de mørkeblå, men sto over onsdagens økt for å sluttføre det formelle rundt et utlån til divisjonskollega Mjøndalen.

– Nå skal jeg spille for Mjøndalen i noen måneder. Det er snakk om en avtale fram til neste overgangsvindu. Så er det mulighet både for å forlenge og for at Viking kan hente meg tilbake tidligere, sier Sebulonsen til RA onsdag.

Fornøyd med løsningen

Han er godt fornøyd med en ordning hvor han først signerte for Viking for så å bli lånt ut videre.

– Veldig kjekt å få signere for tre nye sesonger i Viking. Det var stas å lande det.

RA omtalte allerede i mars at Viking ønsket å forlenge og var i ferd med å gi spilleren et tilbud. Sebulonsen selv var da klar på at det ønsket han også og at dette nok gikk i orden.

Når det kom til stykket var det ikke vanskelig å bli enige.

– Jeg var innstilt på det og det var et enkelt valg.

Når han nå reiser til Viken for å spille fotball handler det mest av alt om muligheten for å spille mye.

– Nøkkelen for å få til det lånet er selvsagt mer spilletid. Ingen tvil om det.

Favorittrollen borte

Planen er at han skal bekle høyre back på grunn av skader hos bruntrøyene. Trener Vegard Hansen har likevel åpnet for at Sola-gutten også kan bekle andre posisjoner. Aftenbladet omtalte først planene om et utlån.

– Jeg er tiltenkt å spille høyre back, men han var åpen om at jeg kunne bli brukt på midtbanen om nødvendig. Det ser jeg fram til.

Spilleren som Viking-trener Morten Jensen nylig sammenlignet med Scott McTominay hos Manchester United innrømmer at hans favorittrolle nå er borte fra Viking.

– For min del føler jeg at jeg er en typisk indreløper. 4-3-3 er noe som passer bedre enn 4-2-3-1. Samtidig kan jeg bekle flere roller i denne posisjonen også. Sånn sett er det mange muligheter selv om den perfekte posisjonen i banen er borte som rolle. Jeg bruker ikke mye energi på det, sier Sebulonsen.

---





Mer fra Dagsavisen