Viking

Pereira kan være VIF-aktuell

Stavanger-gutten Adrian Nilsen Pereira kan være aktuell for Vålerenga.

Stavanger — Onsdag stenger overgangsvinduet i norsk fotball, og Vålerenga er på jakt etter en venstreback. I den forbindelse skal Adrian Nilsen Pereiras navn være på listen til Vålerenga, ifølge Nettavisen.

For at en avtale skal være aktuell med Pereira skal det være flere ting som må klaffe. Blant annet må den greske klubben PAOK være interesserte i å låne ham ut, og etter det RA erfarer må det også komme inn nye penger i Vålerenga for å gjennomføre et lån.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo og hans apparat har Strømsgodsets Nicholas Mickelson øverst på sin liste når Sam Adekugbe skal erstattes.

Salg

Én av faktorene som spiller inn på hvem som blir erstatteren er om Vålerenga får solgt Adekugbe, som er på utgående kontrakt og blir bosmanspiller til sommeren. Den andre faktoren er av økonomisk art, og knytter seg til hvor mye Vålerenga får for venstrebacken sin.

Den mulige erstatteren Mickelson er egentlig høyreback, noe som egentlig taler til fordel for venstrebacken Pereira. I tillegg til erfaring på venstrebacken i Viking har Pereira spilt alle sine seniorkamper i Eliteserien under Bjarne Berntsens ledelse, i 4-3-3. Det er samme formasjon som Fagermo bruker i VIF.

Ikke på benken

Stavanger-gutten har ikke opplevd mye tillit i PAOK. Den siste tiden har han vært ute av kamptroppen, senest i søndagens kamp. I løpet av sesongen har backen spilt 622 minutter i serien, fordelt på ni kamper. Han opplevde også å se treneren som hentet ham bli sparket.

Pereira har ikke vært på benken for PAOK siden februar, ifølge Transfermarkt.

21-åringen ble solgt fra Viking i september 2020, og signerte en lang kontrakt med den greske klubben. Den strekker seg til sommeren 2024.

Nettavisen erfarer også at Lars Krogh Gerson og Daniel Eid skal være på listen til oslolaget.



Mer fra Dagsavisen