Viking

Berisha tror på scoring mot gamleklubben

Vikings serieåpning blir kombinert med vestlandsderby når Brann kommer på besøk.

Stavanger — For første gang siden 19. desember skal Viking i aksjon i en tellende kamp. Det har kun vært fire treningskamper grunnet reglene for toppidretten, men Veton Berisha er klar for å møte gamle lagkamerater.

– Blir det scoring mot Brann?

– Det tror jeg, sier Berisha til RA og smiler.

Som forrige sesongs toppscorer i Viking, med sine 16 mål, er han et sikkert kort for den nye trenerduoen Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim. Offensivt har Viking et helt galleri av spillere til å fylle de fire mest framskutte posisjonene. Det tror Berisha er en fordel.

– Jeg tror det spiller bra inn for oss at vi har flere som kan fylle rollene. Jeg tror ikke folk er redde for å gjøre feil av den grunn, sier Berisha på spørsmålet om hva han tenker om den skarpe konkurransen.

Konkurransen er ikke mindre nå enn den var ved ukens inngang. Siden da har Zlatko Tripic returnert til Stavanger. Han er i innreisekarantene, og er derfor ikke klar før tidligst hjemmekampen 16. mai.

Seriepremiere med 600 tilskuere

Til søndagens serieåpning tror Berisha det vil åpnes med litt spenning, med to lag som kjenner på hverandre. Deretter kommer den viktigste fasen.

– Når ting roer seg litt skal vi være der vi hører hjemme. Vi skal dominere på hjemmebane, sier han.

Han erkjenner også at rammene er litt annerledes enn til vanlige vestlandsderby, med restriksjoner på maks 600 tilskuere.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim tror det betyr mye å få inn 600, i stedet for å ha helt tomme tribuner på SR-Bank Arena.

– Folk er sulteforet på fotball, og det er vi også. Det er forskjell på null og 600, og det er en liten detalj som kan bety mye i en slik kamp, sier Lunde Aarsheim.

Bjarte Lunde Aarsheim

Viking-profil mister kampen

I tillegg til langtidsskadde Johnny Furdal er Yann-Erik de Lanlay uaktuell til serieåpningen. Likevel er det bedring å spore for kantspilleren, som har vært mer delaktig i treningsarbeidet gjennom uken.

– Han kan plutselig være klar til kampen mot Rosenborg, sier Lunde Aarsheim.

Treneren mener også det betyr litt ekstra at de møter Brann allerede i første serierunde.

– Det er godt det smeller litt fra start. Det blir en jevn og tett kamp. Vi må forsterke det vi er gode på, sier han.

Avspark i Jåttåvågen er søndag klokken 18.00, og kampen kan følges direkte på www.rogalandsavis.no.


---

Disse tror RA starter:

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Runar Hove, Viljar Vevatne – Kristoffer Løkberg, Joe Bell – Fredrik Torsteinbø, Samuel Fridjonsson, Kevin Kabran – Veton Berisha.

---

Mer fra Dagsavisen