Viking

Tripic vil ikke senke forventningene

Onsdag ankom Zlatko Tripic Stavanger som en konge. Det lever han fint med.

Stavanger — Et stort pressekorps var samlet på Stavanger lufthavn Sola for å ta imot Zlatko Tripic da han kom med SAS-flyet fra København onsdag ettermiddag. Langs veien sto Viking-supportere for å ønske ham velkommen tilbake til klubben han sikret cupgull for i 2019.

Han blir i sosiale medier framstilt som en frelser for Viking, den soleklare kongen av de mørkeblå. Kanskje ikke tilfeldig med et kongestempel, all den tid han skal spille i byen hvor kongene kriget for å samle Norge til et rike. Selv ønsker han ikke å ta bort frelserstempelet.

– Det skal jeg leve med, så kan det godt være jeg skuffer noen. Jeg skal som alltid gjøre mitt beste på banen, og spille med logoen på hjertet. Jeg skal gi alt for Viking, sier Tripic til RA.

Fordi jeg elsker klubben, og elsker fansen.

—  Zlatko Tripic om hvorfor han er tilbake

Kun Viking

Han er nettopp ferdig med et utenlandsopphold på 16 måneder. Selv om andre var interesserte i 28-åringens tjenester var det ikke aktuelt å tenke på noe annet enn en retur til SR-Bank Arena.

– Det er alltid noe interesse, men jeg har vært tydelig med både meg selv og agenten min på at det er Viking som er min førsteprioritet. De viste også interesse for å få meg tilbake, det var viktig, erkjenner han.

– Hvorfor vil du tilbake til Viking da?

– Fordi jeg elsker klubben, og elsker fansen. Det er Norges beste supportere i Viking, slår Tripic fast – før han fortsetter:

– Jeg hadde to av mine best år i Viking. De var så tydelige på at de ville ha meg tilbake, da var det ikke noe å tenke på. Det er godt å være tilbake. Jeg har alltid hatt et Viking-hjerte, selv om jeg dro. Jeg har også stor tro på prosjektet til de nye trenerne.

Mye nytt i Viking

Etter Tripic dro fra Viking har det skjedd mye i klubben. 16 måneder i fotballverden er noe annet enn i vanlige bedrifter. På den tiden har trener Bjarne Berntsen forlatt klubben. Det førte til opprykk for hans assistenter, Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim. Prosjektet Tripic snakker om inkluderer også endringer i spillestil og formasjon.

Den tidligere venstrekanten tror han skal finne seg til rette i den nye Viking-hverdagen.

– Jeg er en offensiv spiller, og kan spille i flere posisjoner. Når jeg er ferdig i karantene skal jeg sette meg ned med trenerne og høre hva de tenker, sier han.

Hans nye, og gamle, lagkamerat Kristoffer Løkberg uttalte i onsdagens RA at han hadde en drøm om seriegull med Viking. Den drømmen kan ha kommet nærmere virkeligheten for mange etter nyheten om Tripics overgang mandag.

– Har du troen på seriegull de neste årene, som din lagkamerat?

– Det beskriver Løkberg ganske godt egentlig, han er stor i kjeften, sier Tripic mens han gliser – og legger til:

– Hvorfor ikke? Jeg og Løkberg fikk smaken på å vinne noe i 2019, da vi vant cupen. Nå er det hentet inn mange viktige spillere.

Ingen skadebekymring for Tripic

Søndag skulle Tripic spilt kamp for Göztepe, men da sto han over med skade. Han kan berolige fansen med at det ikke var noe alvorlig.

– Jeg fikk en smell i ankelen på trening. Det var også midt i dialogen med avslutningen der nede, så det var ingen vits i å ta noen sjanser, sier han.

Det bremser altså ikke den medisinske vurderingen av ham i forbindelse med overgangen. Etter han landet på Sola dro han videre til leiligheten i Stavanger for å gå i karantene. Der må han være i åtte dager, og med to negative koronatester vil han slutte seg til Viking-laget på trening. Den medisinske testen bør gå greit ifølge daglig leder Eirik Bjørnø, da medisinsk koordinator Halvard Øen Grova kjenner godt til den nye spilleren. Selve signeringen av kontrakten blir digital.

Mer fra Dagsavisen