Viking

Slapp med skrekken

Yann-Erik de Lanlay (28) fikk en smell i kneet på trening med Viking fredag, men nå tyder mye på at han har sluppet greit fra det. Å rekke seriestart blir nok likevel en kamp mot klokken.

Stavanger — Viking-vingen har slitt veldig med skader de siste sesongene. Korsbåndet røk da ha spilte for RBK, mens han har pådratt seg et par saftige strekker i Viking i hamstringen.

Til RA har han tidligere pekt på at mye også har dreid seg om følgeskader etter at korsbåndet røk. Samtidig er han kanskje den mest eksplosive og utsatte spilleren i stallen når det kommer til strekker.

Sist uhellet var ute i låret var for et par måneder siden. Da hogget det til i låret under en testkamp. Etter det har Viking tatt grep i treningshverdagen til spilleren.

Vet mer senere i uken

Nå var han endelig frisk igjen og torsdag snakket han med RA om hvor mye han gledet seg til seriestart.

Så var uhellet ute på fredag. En vridning i kneet gjorde at han måtte stå over treningskampen og generalprøven mot FK Haugesund. Han skulle egentlig ha startet som høyre ving i 4-0-seieren, men i stedet kom Fredrik Torsteinbø inn i hans sted.

Da RA snakket med de Lanlay søndag innrømmet han at han ble redd da skaden inntraff. Tankene gikk direkte til korsbåndet.

Heldigvis virker det å ha gått mye bedre enn som så.

– Han fikk seg en trøkk i kneet på fredagens økt. Undersøkelsene så langt viser at det ikke er snakk om noen alvorlig skade. Vi venter at han er i gang med balløvelser i løpet av uken, sier fysisk trener og medisinsk ansvarlig Halvard Øen Grova til RA.

– Kan han faktisk rekke seriestart likevel, eller blir det for tidlig?

– Det er for tidlig å si. Vi må teste ut kneet litt mer de neste par dagene. Vi vet nok mer om det onsdag eller torsdag, sier Øen Grova.

Holder igjen duo noe

Ut over de Lanlay er det Johnny Furdal som er mest tvilsom til seriestart. Han har fått tilbake magesmertene som holdt ham ute halve forrige sesong og har ikke trent vanlig de siste par ukene.

På toppen av det har Sondre Bjørshol og Viljar Vevatne litt småtrøbbel og må ha belastningsstyrt trening. Duoen rekker nok likevel begge første seriekamp mot Brann på søndag.

Vikings nykommer Shayne Pattynama blir nok også klar for spill i løpet av denne uken. Backen, som ble hentet fra Telstar på nivå to i Nederland, har sittet i hotellkarantene på Sola siden torsdag forrige uke. I teorien kan han rekke seriestarten, men det er nok svært tvilsomt at han blir kastet rett inn i laget – selv om det kan gå i teorien.

Spilleren har i påvente ja til innreise fra Sjøfartsdirektoratet fulgt et treningsprogram fra Halvard Øen Grova og har også hatt hjelp av en personlig trener i Nederland.

---





Mer fra Dagsavisen