Viking

Slik reagerte supporterlederen

Vikinghordenes leder, Roar Åkerlund, var i ekstase da overgangen til Zlatko Tripic ble kjent mandag ettermiddag.

Stavanger — Mandag ble Zlatko Tripic klar for Viking igjen etter 16 måneder i tyrkisk toppfotball for Göztepe. Riktignok gjenstår den medisinske testen, men supporterleder Roar Åkerlund holdt ikke følelsene tilbake da RA snakket med ham mandag ettermiddag.

– Hvordan er det å ha Zlatko Tripic tilbake?

– Det er så nydelig. Det er et løft for hele klubben. Vi får tilbake en hærfører, en vi vet ofrer alt for drakten. Han spiller med alt utenfor drakten. Jeg blir nesten litt tom for ord. Det kommer på toppen av en fantastisk generalprøve mot FK Haugesund, sier Åkerlund til RA.

Ingen kan være i tvil om betydningen Tripic har for fansen. Den tidligere kapteinen, som scoret cupfinalens eneste mål i 2019 og sikret NM-gull til de mørkeblå, har en helt spesiell status blant Vikings supportere.

– For fansen betyr han optimisme og glede. Vi vet vi får en spiller som gir alt, og drar med seg laget. Selvfølgelig har han også en X-faktor på banen som gjør at han blir viktig for laget. Nå kommer han inn på et lag som har mange offensive spillere. Jeg er overbevist om at han hever laget, sier Åkerlund.

– Hvilke forventninger har du til Tripic?

– Forventningen er at han fortsetter der han slapp. Det viktigste er ikke nødvendigvis bare det fotballmessige, men væremåten, auraen, gløden og entusiasmen. Han var den største profilen i Viking i den tiden de begynte å sette pris på fansen, og viste det. Derfor har det nok blitt så hausset opp at han kommer tilbake. Vi vet han er en spiller som setter stor pris på fansen, og han er oppriktig glad i Viking, sier Åkerlund.

Mer fra Dagsavisen