Viking

Viking dømt etter Berntsen-avslutningen

Slipper poengtrekk, men må betale.

Stavanger — Norges Fotballforbunds doms- og sanksjonsutvalg har dømt Viking FK til å betale 20.000 kroner i bot for Bjarne Berntsen-saken. Det blir dermed ingen poengtrekk for Viking i saken, to uker før seriestart mot Brann på SR-Bank Arena.

Berntsens avtale med Viking ble avsluttet, men det var feil styreleder som sparket Berntsen. Thor Steinar Sandvik, som på det tidspunktet var styreleder i Vikings AS-styre, sto for forhandlingene med Berntsen. Idrettens regelverk er tydelig på at det er fotballklubbens styre som skal styre den sportslige delen av virksomheten. Som en del av føljetongen gikk Sandvik av som styreleder i Vikings AS-styre, mens Bertelsen ble værende som FK-styreleder.

Belastende sak for Viking

Bertelsen ble gjenvalgt på Viking FKs årsmøte, og ønsket å få anledningen til å være med på opprydningen. Nå som dommen er klar er det en vurdering for styret om de ønsker å anke innen 14 dager, eller la dommen stå.

– Dommen inneholder etter klubbens oppfatning faktafeil og feilslutninger som medfører at de juridiske slutningene blir feil. Saken har imidlertid vært en belastning for alle involverte i klubben og ønsket om å få en avslutning kan derfor få betydning for styrets beslutning, sier FK-styreleder Rune Bertelsen i en pressemelding.

Det var Stavanger Aftenblad som først meldte om dommen.

Rune Bertelsen.

Dialog med NFF

Med bakgrunn i dommen skal Viking nå evaluere rutinene sine, og vil ha dialog med NFF der de er i tvil om hvordan det skal håndteres.

– På en annen side, de rettslige spørsmålene doms- og sanksjonsutvalget har vurdert er av sentral betydning. Ikke bare for Viking, men for norsk toppfotball generelt. Det vil derfor være av stor verdi å få en avklaring som er basert på et riktig og mer presist faktum, og en dypere juridisk drøftelse av de forhold Viking nå er dømt for. Dette taler for en anke, men styret vil som nevnt bruke den tid som står til rådighet for å vurdere om Viking FK skal anke eller ei, sier Bertelsen videre.

Selv om saken er avsluttet dersom Viking ikke anker dommen, er ikke arbeidet med regelverket over for Vikings del.

– Viking kommer også til å følge opp saken via Norsk Toppfotball. Vi håper at vi gjennom dem kan få en evaluering av regelverket inn på agendaen. Formålet i forbundsstyrets bestemmelser er tross alt at det skal legges til rette for et godt og konstruktivt samarbeid mellom klubb og selskap, sier Bertelsen.


Mer fra Dagsavisen