Viking

Austbø lar seg ikke bekymre

Viking spilte nok en gang uavgjort i en treningskamp mot et lag fra OBOS-ligaen, men keeper Iven Austbø stresser ikke etter 1-1 mot naboen Sandnes Ulf.

Stavanger — Etter åtte dager i karantene var omsider Viking-keeper Iven Austbø tilbake på fotballbanen i onsdagens treningskamp mot Sandnes Ulf på Øster Hus Arena. Han legger ikke skjul på at det var godt å være tilbake igjen.

– Det var deilig. Det var frustrerende ikke å få spilt den første kampen mot Åsane, så det var godt å få spilt denne, sier Austbø til RA.

Gikk glipp av den første

I årets første treningskamp var han i ventekarantene etter smitte på sønnens skole. Keeperen ble klarert til kamp etter han og sønnen hadde avgitt to negative tester på sju dager. Det er en streng protokoll i toppfotballen, derfor har Austbø vært på sidelinjen hele perioden. Han forstår hvorfor de har reglene, og er glad for at det nå kan spilles fotball igjen etter en lang periode uten kamper.

– Nå var det bare en treningskamp jeg gikk glipp av, men vi har trent lenge for dette, sier keeperen fra Randaberg.

Kampen ble vanskelig for Viking, mot et sultent Sandnes Ulf som gikk i strupen på dem fra avspark. Austbø var sentral da Viking trengte å holde seg inne i kampen. Allerede etter få minutter var Ulfs Jostein Ekeland, som tidligere var lagkamerat med Austbø hos de mørkeblå, farlig frampå. Likevel har han ikke tenkt så mye på hvordan det var å spille mot Sandnes Ulf, i og med at de ikke skal møtes i seriekamper denne sesongen.

– Vi tenker mest på oss selv og vårt spill. Det flyter ikke helt som det skal om dagen. Det er litt for mye varierende akkurat nå. Det er et spillemønster som skal spilles inn. Vi må få litt mer bevegelse og tempo, sier han om spillet.

– Noen ganger tar det litt tid

Austbø lar seg ikke bekymre av to kamper med uavgjort i treningskampene, under én måned før seriespillet går i gang.

– Jeg har vært med før på å tape alle treningskampene før start, så vinner vi første kamp. Nå har vi spilt uavgjort begge kampene. Treningskamper er til for å få til et lag som har de bevegelsene vi ønsker. Noen ganger tar det litt tid. Nå er vi sent i gang med kampene, da blir det sånn, sier keeperveteranen.

Nå skal Viking bruke tiden fram til søndagens treningskamp mot Start til å restituere, trene og analysere Sandnes Ulf-kampen. Det nærmer seg for alvor seriestart. Etter søndagens kamp gjenstår kun generalprøven mot FK Haugesund 2. mai før seriestart hjemme mot Brann 9. mai.

I onsdagens kamp scoret Kevin Kabran Vikings mål, som var en perlescoring fra 25 meter fra den svenske kantspilleren. Det var en sjanseløs Aslak Falch som slengte seg etter ballen. Sandnes Ulfs scoring var det Magnus Retsius Grødem som sto for.

---

Treningskamp, fotball.

Sandnes Ulf-Viking 1–1 (0–0)

Øster Hus Arena, 0 tilskuere.

Mål: 1–0 (52. min.) Magnus Retsius Grødem, 1–1 (62. min.) Kevin Kabran,

Gult kort: Chris Sleveland, Sandnes Ulf. Tommy Høiland og Sondre Auklend, Viking.

Sandnes Ulf (3-5-2): Aslak Falch-Jørgen Olsen Øveraas (Gullbrandur Øregaard i 17 min.), Espen Hammer Berger, Torbjørn Lysaker Heggem (Christian Landu Landu i 20 minutter)-Fredrik Mani Pålerud, Jostein Ekeland, Adnan Hadzic, Magnus Retsius Grødem (Chris Sleveland i 27 min.), Ari Mohr Jonsson-Erlend Hustad (Maxwell Effiom i 27 min.), Mathias Bringaker (Johannes Hummelvoll-Nunez i 27 min.).

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø-Sebastian Sebulonsen (Herman Haugen i 18 min.), Henrik Heggheim, Runar Hove (Viljar Vevatne i 45 min.), Rolf-Daniel Vikstøl-Joe Bell, Kristoffer Løkberg (Samuel Fridjonsson i 45 min.)-Fredrik Torsteinbø (Yann-Erik de Lanlay i 45 min.), Harald Nilsen Tangen (Tommy Høiland i 18 min.), Kevin Kabran (Lars Erik Sødal i 3 min.)-Veton Berisha (Sondre Auklend i 45 min.).