Viking

Strammer inn: - Tåler det så lenge vi har håp om kamper

Når Viking-spillerne møtes igjen etter påsken blir det til enda strengere smittevernsprotokoll. Blant annet er garderobene adgang forbudt.

Stavanger — Onsdag hadde Viking siste økt før påsken og spilte internkamp. Egentlig skulle Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen stått på hodet for å gjøre siste finpuss før seriestart 2. påskedag, men i stedet sendte de spillerne på ferie til og med mandag.

Når de returnerer er det til et enda strengere regime når det kommer til smittevern – for spillere som omtrent har vært sammenhengende i “fritidskarantene” i ett år. Den sosiale omgangen har vært garderoben og lagkameratene. Nå strammes dette også inn.

– Ja, smittevernprotokollen blir strengere med restriksjoner på garderobebruk og aktivitet innendørs. Spillerne må blant annet møte direkte på feltet, forteller fysisk trener Halvard Øen Grova til RA.

Bjarte Lunde Aarsheim erkjenner at det gir noen utfordringer at man går tilbake til mye av det som gjaldt da fotballen startet opp igjen etter den første virusbølgen i fjor. Samtidig er det en vesentlig forskjell. Spillerne kan trene med fullkontakt. Det kunne de ikke i fjor på denne tiden.

– Det gjør at ting blir litt mer stress, men så lenge det kan føre til at vi starter er vi positive. Nå vil vi bare komme i gang med kamper. Da må vi være villige til dette. Det er ikke optimalt og noen småting blir utfordrende. Samtidig har vi taklet det før, sier “Batty”.

Logistikken rundt mat og dusjing gir seg selv. Viking er nøye på hva spillerne putter i seg. I fjor ble dette løst med at det sto klare lunsjbokser til spillerne da de forlot feltet.

– En av grunnene til at dette kommer er jo at viruset smitter mer innendørs.

Mentalt aspekt

For spillere som knapt har truffet folk på ett år er det selvsagt ikke optimalt med ytterligere innstramminger, men det tror Lunde Aarsheim skal gå bra.

– Jeg tror ikke det slår ille ut mentalt så lenge vi ser lysning i enden av tunnelen med kamper.

– Har du tro på oppstart i mai slik det ser ut nå?

– Det kommer an på lagene som er i “koronatrening”. De må komme seg i en boble og få trent vanlig. Ellers blir det mye motstand til å få starte. Så spiller situasjonen med smitte i samfunnet etter påske selvsagt inn. Jeg tror vi må unngå å få mye smitte inn i flere lag, sier Viking-treneren – og fortsetter:

– Men jeg er positiv nå. Så lenge regjering og helsemyndigheter har sagt det de har sagt. Fotballen er flinke på smittevern. Vi mener vi skal håndtere å spille under enhver smittesituasjon med hensynene som kommer.

Bedring i skadesituasjonen

At serien er utsatt med over en måned gir også noen små plusser. Spesielt på skadefronten.

Lunde Aarsheim forteller at det ser veldig bra ut akkurat nå.

– Vi har stort sett ingen skader nå og jeg regner med at Yann-Erik de Lanlay også er mye mer i gang etter påske. Det gjelder også Vebjørn Hagen og Herman Haugen som har vært ute en periode, sier “Batty”.

Samtidig skulle han selvsagt gjort noe helt annet enn å sende spillerne på ferie fra onsdag til mandag akkurat nå.

– Vi skulle selvsagt heller drillet serielaget. Så mye påskeferie er det sjeldent at disse spillerne har fått.

Klare svar på hva som skjer har ikke vært lette å få fra myndighetene på en stund, men nå venter Viking på det grønne lyset for alvor.

– Uke 15 blir avgjørende. Da kommer det et ja eller nei på om vi får gå i gang med kamper.



---





Mer fra Dagsavisen