Viking

Fikk være Viking-trenere for en dag

Med stadige utsettelser av sesongen følte Viking at de måtte bryte opp litt og få smilene fram. Da ble klubbens markedsavdeling hentet ned til feltet.

Stavanger — På torsdagens økt i Jåttåvågen ble formasjoner og beinharde taklinger erstattet med konkurranser, kosetrening, hinderløype og musikalske svisker.

Annerledesøkten ble ledet og kommentert fra tribuneplass av Kjartan Salvesen og Børge Moi Nilsen. Med Rune Rudberg og D.D.E. ljomende ut av SR-Bank Arenas høyttalere var det lite som minnet om det alvoret man normalt ville hatt i det som skulle vært siste innspurt før seriestart.

– Etter åtte uker med taktisk og tøff trening var det på tide å bryte opp nå som alt er utsatt. Så fikk vi også spilt litt på markedsavdelingens styrker. Dette er ikke helt ulikt det vi normalt gjør på et par av øktene på treningsleirene i Marbella, sier Morten Jensen.

Selv var han med på leken sammen med Bjarte Lunde Aarsheim – i stedet for å lede den. De to måtte i stedet tåle stadige kommentarer om sin stadig framskridende alder fra vikartrenerne – som gikk inn i rollen med liv og lyst.

– En vakker følelse! Jeg var nok mer i rollen som hjelpetrener, mens Kjartan Salvesen tok hovedtreneransvaret med bravur, sier Børge Moi Nilsen.

Henrik Heggheim og Veton Berisha

At intensiteten nå vil slippes litt opp, samtidig som smilene må litt fram, er nok også helt på sin plass. Det blir fort juni før serien starter og Morten Jensen erkjenner at de ikke kan dunke på mot noen formtopp uten å vite når de en gang får spille treningskamper. Det har pandemien satt en effektiv stans for.

– Vi er veldig godt trente nå, men endrer litt på det fysiske opplegget nå. Å kjøre inn den siste spissingen mot en formtopp nå er tull, sier Jensen.

Veton Berisha har vært såpass mye skadd at han gjerne kunne spilt mer fotball av den seriøse arten. Samtidig ser han at behovet for smil og lek var stort.

– Det skal ikke være vanskelig å strebe mot topp kvalitet på alt hver eneste dag, men i realiteten faller det selvsagt litt når du ikke har noen kamp å se fram mot, erkjenner toppscoreren.

Viking

Fotballspillerens natur handler om kampene. Sånn er det bare. Savnet etter å vise seg fram, prestere mot andre – og se hvem du er god sammen med – er stort.

– Så var det dødskult med markedsgutta som trenere i dag! De må gjerne komme å kjøre dette showet foran kampene også for min del, sier en glisende Berisha.






Mer fra Dagsavisen