Viking

Viking signerte nok en venstreback

Like etter at Viking kjøpte Shayne Pattynama (22) fra Telstar styrket de også A-stallen med å signere Vebjørn Hagen (17).

Stavanger — – Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Ingen tvil, smiler Hagen til RA.

Den egenproduserte unggutten har imponert stort på trening denne vinteren og tirsdag kveld kom belønningen. Da fikk spilleren fra eget akademi sin første kontrakt med A-laget.

– Jeg er veldig glad og stolt. Så er jeg ekstremt takknemlig for tilliten jeg har fått av klubben, fortsetter Hagen.

Backen fra Klebe har vært i Viking-systemet i fire sesonger. Fortsatt har han til gode å debutere på A-lagsnivå grunnet pandemien. Det har kun blitt med et par treningskamper for B-laget. At Viking ga ham en treårig avtale nå var på ingen måte gitt, men så god har han vært i vinter.

– Nå skal jeg se på de etablerte backene og lære. Jeg håper å ta vare på sjansen.

Jensen er imponert

Signeringen av Hagen skjedde omtrent samtidig som Shayne Pattynama ble kjøpt fri fra nederlandske Telstar. Dermed har Viking på kort tid gått fra å være ganske tynne i posisjonen til å bli ganske så velskodde i antall.

Nå kan både Pattynama, veteran Rolf Daniel Vikstøl, kaptein Viljar Vevatne og unge Hagen være alternativer for Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim.

– På grunn av pandemien er han et nesten helt nytt bekjentskap for oss, men han har vært meget god. Både akademiet og Thomas Pereira skal ha kreditt for å nok en gang få fram en god back. Det er ingenting som er mer gledelig enn å gi muligheten til en ung lokal spiller, sier Morten Jensen.

Kan gjøre som Heggheim

Hagen beskrives som en spiller med en veldig god venstrefot og med en spennende fysikk av klubbens trenerteam. Nå har klubben fire alternativer på venstreback – hvor de for bare noen dager siden var tynne.

Hagen er tiltenkt rollen som læregutten av backene, mens det er Rolf Daniel Vikstøl og Shayne Pattynama som i hovedsak skal kjempe om plassen på laget nå.

– Men du vet aldri hvor fort folk tar nivået. Det er bare å se på Henrik Heggheim i fjor. Ingenting hadde vært mer gledelig enn om Hagen klarer det raskt, sier Jensen.

Planen er at han skal få prøve 3. divisjon som kamparena og trene med A-laget i starten. Vikings ferske back fyller 18 år 30. mai.








Mer fra Dagsavisen