Viking

Rune Bertelsen ble enstemmig gjenvalgt som styreleder i Viking FK

På tirsdagens årsmøte i Viking FK fikk Rune Bertelsen fornyet tillit.

Stavanger — Medlemmene i Viking FK, som er den sportslige delen av Viking og inkluderer breddedelen av virksomheten, valgte å gi Rune Bertelsen en ny periode som styreleder. Det skjedde kun fire måneder etter bråket som kom i kjølvannet av avslutningen med Bjarne Berntsen, hvor det var feil styre som forhandlet sluttavtale med den daværende hovedtreneren. Konflikten som oppsto førte til at AS-styreleder Thor Steinar Sandvik trakk seg, mens Bertelsen ble sittende videre som leder av styret i FK.

Sammen med AS skal vi fint finne ut av hvordan vi skal gjøre det på en effektiv, praktisk og korrekt måte framover.

—  Rune Bertelsen

I februar bekreftet valgkomiteens leder, Anders Thingbø, at Bertelsen ville bli innstilt til gjenvalg. Han fortalte at komiteen var fornøyd med måten styret hadde håndtert saken på etter problemet oppsto. Det var ingen blanke stemmer blant de 31 stemmeberettigede, som ga styrelederen fornyet tillit. Han er valgt for ett nytt år i lederstolen.

– Det er for så vidt hyggelig å bli gjenvalgt. Saken knyttet til Bjarne Berntsen og styringsmodell har vært den mange har vært opptatt av, men vi har prøvd å ta selvkritikk der vi kunne gjort ting annerledes. Jeg tror klubben ser at vi selvfølgelig ønsker å gjøre ting etter boken. Forhåpentligvis kan den runden vi har hatt styrke oss som klubb, siden vi får en del veiledende betraktninger på hvordan det skal gjøres framover. Sammen med AS skal vi fint finne ut av hvordan vi skal gjøre det på en effektiv, praktisk og korrekt måte framover. Det har jeg stor tro på at vi fint får til, sier Bertelsen til RA etter årsmøtet.

Ville blitt feil

Bertelsen kom inn som styreleder i 2018, men har hatt flere roller i klubben de siste tolv årene. I årene før han ble engasjert i Viking hadde han en sentral rolle i Sandnes Ulf.

Han følte det ville blitt feil å gå av nå.

– Det kan til tider være krevende, men kortsiktig synes jeg den uheldige episoden vi hadde nå gjorde det var feil tidspunkt å tre til side. Nå må vi finne en god styringsmodell sammen med AS. Vi skal være en utviklingsklubb, og det å ta steget videre til fem stjerner på akademiklassifiseringen for å utvikle flere spillere vi jobber med. Vi skal også jobbe sportslig framgang på kvinnesiden, slik vi over tid kan nå de målene vi har satt oss, sier Bertelsen – før han fortsetter:

– Viking har fortsatt et potensial til nye steg med herrene, der må vi jobbe hardt med å legge forholdene til rette for det. Samtidig gjør koronasituasjonen at vi må sette noen kortsiktige mål for å komme gjennom dette på en god måte. Både i FK- og AS-styrevervet er økonomi høyt på agendaen, det synes jeg er viktig. Det handler om å ha en bærekraftig klubb, og koronasituasjonen setter krav til det.

AS-styret

Allerede fredag skal Vikings AS velge ny styreleder, og alt ligger til rette for at Stig Harry Christiansen kommer tilbake i rollen. Han gikk av som styreleder i 2020, men er innstilt av valgkomiteen til å komme tilbake.

Pizzabakeren-gründer Jan Henrik Jelsa har fungert som leder etter Sandvik trakk seg 1. desember.

Bertelsen blir med videre i AS-styret, som en av FKs to faste medlemmer. Han har tidligere uttalt til RA at han har hatt et godt samarbeid til Christiansen, og ser fram til å fortsette det samarbeidet om aksjonærene velger ham som ny styreleder.



---

Viking FKs nye styre

Rune Bertelsen, styreleder

Eirik Myhre, nestleder

Odd Egil Flokketvedt, styremedlem

Grethe Simonsen, styremedlem

Heidi Skare, styremedlem

Arild Ravndal, styremedlem

Espen Brevik, styremedlem

Ellen Heggheim, styremedlem

Silje Padøy, varamedlem

---





Mer fra Dagsavisen