Viking

Endelig har stadion fått ny drakt

Etter halvannet år med arbeid ser det nå strøkent ut på innsiden av Sr-Bank Arena. Nå mangler kun fotballkamper - og tilskuere til å fylle alle de nye setene.

Stavanger — – Nå er endelig alle stolene ferdig montert. Det eneste vi venter på er noen muttere fra Polen. Det ser knallbra ut, sier daglig leder Eirik Bjørnø i Viking Fotball AS til RA.

Arenaen i Jåttåvågen sto ferdig i 2004, men i løpet av årene som har gått siden åpningen har normal slitasje gjort sitt for å forverre det visuelle inntrykket.

Selv om arenaen har holdt seg relativt bra har korrosjon og rust til en viss grad satt seg på utsiden av skroget. Mange av setene inne på stadion hadde også blitt ganske falmet og slitte. Festene var rustet og klappfunksjonen virket heller ikke mer på flere. Dette gjaldt spesielt for de to svingene.

SR-Bank Arena

En periode måtte Viking faktisk rense vekk setene og erstatte dem med klappstoler.

Arbeid over tid

En del av setene på langsidene har blitt skiftet tidligere, men økonomien i klubben tillot ikke å pusse opp i svingene i de verste årene med kraftig økonomisk motgang.

Det endret seg med opprykket.

RA omtalte for første gang planene om å starte renoveringsarbeidet i oktober 2019. Da avslørte styreleder Stig H. Christiansen i AS at det ble jobbet med en tiårig plan for investeringer i anlegget.

Arbeidet med å skifte ut setene i svingene startet samme vinter, men først nå står stadion klar i ny drakt – og med skinnende mørkeblå seter. Kostnadene på oppgraderingen har vært på i overkant av to millioner kroner og ble regnskapsført i 2020.

SR-Bank Arena

At det har tatt såpass tid har handlet om korona. Egentlig skulle alt stå klart til seriestart i fjor.

– Da vi så at sesongen ble utsatt, samtidig som vi innså at det ville bli sterke begrensninger for hvor mange vi kunne slippe inn, valgte vi å prioritere andre ting på drift. Det var ikke nødvendig, sier Eirik Bjørnø.

Håper fortsatt på 5. april

De siste setene er fikset nå og han gleder seg over å kunne speide ut over en oppusset arena.

– Nå gleder vi oss til å kunne fylle opp disse nye flotte stolene i løpet av årets sesong. Det håper vi blir mulig, sier Bjørnø.

– Er det ikke egentlig slik at dess lengre sesongen blir utsatt – jo større er sjansene for å faktisk gjøre det?

– Vi håper og tror fortsatt på at sesongen drar i gang 5. april som oppsatt.

Det er likevel hevet over enhver tvil om at sjansene for kamper med en betydelig mengde tilskuere stiger for hver vaksinedose som settes.

Samtidig er også TV-avtalene til klubbene en faktor. Skal de ha inn penger for å kunne følge den planlagte regnskapsmessige periodiseringen må sesongen starte på rett tidspunkt. Ellers vil driften i klubben lide – i det minste midlertidig.

All toppidrett i Norge er foreløpig stengt ned. Det har det vært siden første del av januar. Regjeringens møte med idretten nylig ga heller ikke noe stort håp om at dette vil endre seg med det første. Virusmutasjoner og økende smitte har satt seriestarten til Eliteserien i fare. Kvinnenes Toppserie er allerede blitt utsatt.

For vinteridrettene er situasjonen enda verre. De risikerer å måtte avbryte sine sesonger.

På samme tid er signalene at planene for å gjenåpne samfunnet gradvis er under utarbeidelse nå og vil rulle ut i takt med vaksineringen.

Å håpe på kamper med masse tilskuere, kanskje spesielt mot slutten av denne sesongen, framstår som stadig mer realistisk.


Fakta:

Sr-Bank Arena (tidligere Viking stadion)

Kapasitet: 15.900

Eier: Viking stadion AS

Byggekostnad: 160 millioner kroner

Åpnet: 1. mai 2004

Arkitekt: Link Signatur AS

Byggherre: Kruse Smith





Mer fra Dagsavisen