Viking

– Alle kan slå alle i cupen

Publikum fikk fest fra avspark da Viking sablet ned Stabæk i cupens fjerde runde. I september venter Aalesund i kvartfinalen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med seier mot Stabæk i cupens fjerde runde er Viking videre til kvartfinale.

Det er stort at vi nå er i kvartfinale. Men så må vi prøve å komme oss videre også, det å komme til kvarten betyr ikke en drit dersom vi ikke kommer til finalen, sier Johnny Furdal til RA etter kampen mot Stabæk.

Han er ikke bekymret for at Viking nå får enda flere kamper å spille i et allerede tett program.

– Nei da, men det er morsommere å spille kamp enn å trene, ler Furdal.

LES OGSÅ: Sjekk hvem Viking møter i kvartfinalen

Møter Aalesund

I trekningen som ble gjort onsdag kveld var det Aalesund som kom ut av bollen som hjemmelag med Viking som gjester. Aalesund var laget som kriget med Viking og Mjøndalen om opprykk fra OBOS-ligaen i fjor, men trakk det korteste strået. Man skal allikevel ikke undervurdere OBOS-laget.

I cupens fjerde runde sendte de hjem Rosenborg. I cupens tredje runde sendte de ut laget som leder Eliteserien, Molde.

– Ålesund er greit for oss, men vi hadde håpet på å få hjemmebanefordel i denne kampen også. De har gjort en kjempeprestasjon i cupen ved å slå ut både Molde og Rosenborg. Det blir en tøff kamp, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

Berntsen legger også til at cupkampen mot Ålesund er så langt fram i tid at de ikke bruker krefter på å tenke på den nå.

– Det at de har tatt disse to cupbombene nå trenger ikke å bety noe om tre måneder. Vi bare registrerer at de har hatt to sterke prestasjoner mot to veldig gode lag.

Cupkampen mot Ålesund er ikke før i september.

– Vi skal bruke all vår energi på kampene i serien nå. Det er først om tre måneder vi skal forberede oss til ny cupkamp, sier Berntsen.

Vikings kaptein forteller at det er en drøm å komme til en kvartfinale i NM.

– Alle kan slå alle, det har vi sett i flere av kampene i denne runden. Det er ingen lag som er enkle å slå på dette tidspunktet, men nå er vi ett steg videre og vi har noe å glede oss til helt ut i september, sier Zlatko Tripic til RA.

Men kapteinen advarer fansen mot å kjøpe billetter for tidlig.

– De må nok vente litt med det. Jeg tror at Viking-fansen har gjort den her feilen før. De bør nok vente til semifinalen og eventuelt etter vi har vunnet den.

LES OGSÅ: Syv mål da Viking gikk videre

– Mye Hawaii

I løpet av de første 23 minuttene på SR-Bank Arena hadde Viking ledet, Stabæk ledet og Viking snudd tilbake til ledelse igjen. Publikum hadde blitt servert fem mål.

– Det var mye mål, mye sjanser, mye Hawaii. Det var to gode lag som ville angripe, så det var sikkert kjekt for publikum å se på. Det var i hvert fall kjekt å spille, sier Johnny Furdal til RA etter kampen og legger til:

– Det er klart det er tøft, men hva skal man si? Sånn er fotball, det går opp og ned. Det er to litt slitne, men offensive lag som møtes. Når det defensive ikke er helt på det beste så blir det sånn.

Furdal startet sin første kamp for sesongen, men han var varm i trøyen fra avspark. Han så trygg ut med ballen, og trengte ikke mer enn åtte minutter på å score kampens første mål.

– Jeg får en perfekt pasning fra Sale, så da fikk jeg bare putte den i mål. Det var artig å kunne gjøre det i årets første start. Når man får muligheten så må man jo vise seg litt fram, det føler jeg at jeg fikk gjort, sier Furdal.

LES OGSÅ: Berntsen gir seg garantert om to år

På godt og vondt

Med tvistene i åpningen av kampen fikk Viking-trener Bjarne Berntsen se laget sitt på godt og vondt i onsdagens kamp.

– Det var veldig opp og ned. Vi var veldig bra i perioder, og så var vi veldig dårlige i noen perioder. Vi vinner til slutt komfortabelt. Men jeg er veldig fornøyd med at vi ikke mister hodet og kommer så raskt tilbake som vi gjør når de tar ledelsen 2-1, sier Berntsen til RA og fortsetter:

– Jeg synes vi åpnet veldig godt og så får vi scoringen. Da tenkte jeg at det går veien, vi har jo styrt det meste og så får de to raske mål på dårlige forsvarsinvolveringer. Heldigvis har vi to raske og veldig presise dødballer av Yldren, hvor den første finner Vikstøl og den andre finner Østensen, så har vi snudd det.

LES OGSÅ: Furdal: – Ikke det største i karrieren min

Enda et rødt

Etter den heseblesende åpningen roer kampen seg ned. I andre omgang skjer det samme som skjedde da Stabæk var på besøk på SR-Bank Arena 16. mai, dommeren viser gjestene det røde kortet. Franck Boli, som gjestene byttet inn etter pause, kommer med en etterslenger og må gå i dusjen. Denne gangen, som i mai, er det Tripic som er involvert.

– Jeg rev Boli ned for å lage et taktisk frispark fordi han kom på en farlig overgang. Da han lå nede kom han med en kraftig ettersleng. Det var bra dommerne fikk det med seg. Det var et soleklart rødt kort og fullstendig hodemist av han, sier Tripic.

Tripic sier også at han ikke forstår hvorfor noen vil risikere å få det røde kortet på en slik måte.

– Det er profesjonelle fotballspillere, og at de gjør noe sånt ødelegger mye for laget og for kampen. Etter min mening er han kanskje ligaens aller beste spiss, og da blir det uforståelig for meg at du gjør noe slikt.

Han har ikke noe svar på hvorfor det alltid er akkurat han som kommer i disse situasjonene.

– Jeg vet ikke helt hvorfor jeg kommer i de situasjonene så ofte. Det får du nesten spørre motstanderne om. Men det er vel fordi det er en av få måter de klarer å stoppe meg på da.

Berntsen er i likhet med Tripic ikke i tvil om hva som var riktig avgjørelse i denne situasjonen.

– Det er uten tvil rødt kort. De som mener noe annet må være vanvittige Stabæk-supportere, sier Berntsen om situasjonen.

LES OGSÅ: Vikings triple smell

Spikeren i kisten

Det skal allikevel drøye før Viking virkelig utnytter at de er 11 mot 10. Men to kjappe spikere blir satt i kisten etter at Viking gjør bytte i det 79. minutt.

– Da kommer Høiland inn og viser hvordan en spiss skal gjøre både fabelaktig forarbeid og en skikkelig avslutning selv, sier Berntsen.

Forarbeidet som Berntsen berømmer kom langs dødlinjen til Stabæk i 84. minutt hvor Høiland tråklet seg fram før han fant Kristian Thorstvedt inne i feltet. Sistnevnte økte ledelsen til 4–2 før Høiland selv fastsatte sluttresultatet to minutter senere.

Mer fra Dagsavisen