Sandnes Ulf

Viking slapp ham – kan bli Brann-spiller

Under Bjarne Berntsens ledelse har Anders Hiim (20) etablert seg i Sandnes Ulf. Nå kan venstrebacken forsvinne. Erstatteren kan allerede være i klubben.

Sandnes Ulf har gitt mange lokale spillere sjansen etter at Bjarne Berntsen overtok som hovedtrener i 2021. Én av spillerne som har fått mye tillit er Anders Hiim. Venstrebacken har vært blant lagets beste denne sesongen, og skal nå være aktuell for en overgang til Brann.

Ifølge Sandnesposten er det dialog mellom klubbene om en overgang.

På lokaloppgjøret mellom Sandnes Ulf og Bryne lørdag var Hiims agent, Dan Eggen, til stede. Den tidligere landslagsprofilen fortalte Sandnesposten om interessen for venstrebacken i inn- og utland, men ville ikke kommentere interessen fra Brann.

– Jeg kan ikke si så mye mer enn det akkurat nå, sier Dan Eggen til Sandnesposten.

En overgang vil naturligvis også hjelpe Sandnes Ulf som er i rød sone og har behov for å øke inntektene.

– Anders Hiim er en av de som har hatt best utvikling siden han kom inn fra intet, og har siden det tatt steg hele veien. Noe jeg var veldig tydelig på da jeg tok over som daglig leder var å resignere Hiim. Den ene grunnen var at vi ønsket å knytte ham til klubben, den andre var å øke salgsverdien, sier Ulf-sjef Øystein Elvestad til avisen.

Videre forteller han at det kan bli aktuelt med et salg allerede til sommeren.

– Absolutt. Hiim har ekstremt mange spennende kvaliteter. Han er venstrebeint, flink offensivt og tar gode valg. Dette er en spiller vi kan få noen kroner for. Dette er ikke en vi gir bort på billigsalg, uansett økonomisk situasjon.

Bogafjell-erstatter

Tidligere har Hiim vært en del av Vikings juniorakademi, men det endte med retur til Bogafjell før han fikk sjansen på Sandnes Ulfs rekruttlag høsten 2021.

Der er også én av de potensielle erstatterne for de lyseblå. 18-åringen Erik Berland kommer også fra Bogafjell, og spilte søndag for Sandnes Ulf 2 da de tapte 1–3 mot Brodd på Øster Hus Arena.

Erik Berland

– Dersom det blir en overgang for Hiim kan vel det gi åpning for deg på A-laget?

– Ja, det kan det. Det er også noe av det som er veldig spennende med å være i Sandnes Ulf. Det er kort vei framover, og det kjente jeg på da det som skader som gjorde at jeg fikk spille mot Moss, sier Berland til RA.

18-åringen har naturligvis fulgt nøye med på Hiims utvikling.

– Han er kjempegod, og har mange kvaliteter. Det er en god medspiller å strekke seg etter, sier Berland.

I forsesongen fikk han bli med A-laget til Tyrkia, og etter det har han vært med på mye med laget i OBOS-ligaen.

Tapte mot Brodd

Nå er han én A-lagskamp unna kontrakt, og spiller derfor som amatør ennå. Det kan fort skje endringer der, og det vil i stor grad definere framtiden for venstrebacken – som straks er ferdig med videregående skole og må gjøre noen valg for framtiden.

Det er samtidig noe han prøver å ikke tenke for mye på.

– Det er spennende tider, så legger jeg ikke for mye press og tanker i det, sier Berland.

Brodd jubel

Kampen mot Brodd førte ikke til lyseblå jubel. Dagen etter A-lagets lokaloppgjør mot Bryne klarte ikke Ulf-rekruttene å gjenskape jubelscenene. Brodds Marius Wigemyr Hagen satte i gang scoringsshowet, før Moses Leonidas doblet ledelsen for grønntrøyene fra Midjord. Daniel Samuelsen Arifagic reduserte for Sandnes Ulf 2, men med 20 minutter igjen av kampen scoret tidligere Viking-spiller Jefferson de Souza og fastsatte sluttresultatet til 1–3 på Øster Hus Arena.

Sandnes Ulf 2 ligger nest sist i 3. divisjon avdeling 3, mens Brodd foreløpig er på tredjeplass.

Nyeste fra Dagsavisen.no: