Sandnes Ulf

Berntsen rolig tross klart Ulf-tap

Sandnes Ulf var aldri i nærheten i treningskampen mot FK Haugesund fredag. Bjarne Berntsens menn tapte 3-0. Veterantreneren lar seg likevel ikke stresse.

Det åpnet OK for de lyseblå i treningskampen som ble avtalt da den egentlige motstandere Viking gikk til kvartfinale i NM. Etter åtte minutter kom Martin Ramsland alene gjennom etter en frekkis, men skuddet gikk i beina på landslagskeeper Egil Selvik.

Så begynte problemene for alvor å bli synlige hos Ulf. Laget hang ikke sammen. Avstandene var for store. Motstanderen fra Eliteserien fikk altfor mye rom og kom seg ofte rundt på kantene.

Etter 12 minutter fikk Sory Diarra nærmest gå umarkert opp på et innlegg å stange inn 1–0 via stangen.

Samme mann burde ordnet 2–0 etter 18 minutter, men ble forhindret av Sander Lønning. Returen satte FKH så i tverrligger. Også det kom etter innlegg fra kant.

2–0 var et faktum da Julius Eskildsen serverte et innlegg til Peter Therkildsen etter 27 minutter. Det plasserte han enkelt inn fra kloss hold.

Eskildsen burde satt inn 3–0 to minutter senere fra kloss hold etter en fin kombinasjon.

Ramsland skadet

Etter 32 minutter rotet Sander Lønning voldsomt. Keeperen mistet en enkelt innlegg og var heldig som ikke fikk mål mot seg.

De siste 13–14 minuttene før pause fikk Sandnes Ulf stabilisert seg litt og unge Endre Osenbroch kom til en fin sjanse på volley etter 33 minutter. Dessverre fikk han ikke treff på avslutningen nærmest liggende.

Problemene for hjemmelaget fortsatte likevel da Martin Ramsland måtte ut fire minutter før pause med en skade.

FKH burde for øvrig scoret nok en gang like før pause, men Diarra misset alene med Sander Lønning.

Det hadde vært lite å si på om Ulf hadde ligget under mer til pause. Likevel stresser ikke trener Bjarne Berntsen.

– Vi hadde mye bra i første, men det ble ødelagt at vi slapp inn to unødige mål. Vi burde unngått begge. Så gjorde vi for mange dårlige valg på siste tredel av banen, sier Berntsen til RA.

Ser bak resultatet

Etter hvilen fikk Ulf stabilisert det litt mer spillemessig og framsto mer kompakte. Laget var nære 2–1 på et skudd fra Gullbrandur Øregaard etter 54 minutter som Sander Lønning fikk slått bort helt nede ved stolperoten.

Etter 68 minutter skiftet Bjarne Berntsen så fem spillere samtidig og kampen ble igjen litt mer rotete.

Bilal Njie, som hadde kommet inn fra FKH, satt inn 3–0 fra 73 minutter etter en nydelig pasning gjennom fra Kevin Krygård.

Selv om oppgaven ble for stor for Ulf mener trener Berntsen at en må se litt ba resultatet.

– Med take på at det var en del sentrale spillere som manglet synes jeg vi klarte oss ganske bra, sier 66-åringen.

Han opplyser også om at Martin Ramsland, som måtte ut med skade før pause, fikk et spark i ankelen. Han er nok med på trening mandag.

– Dere har veldig mange unge spillere, mens de eldre i stor grad har hanglet i vinter. Er ikke det bekymringsverdig?

– Det er kun Fredrik Torsteinbø som er langtidsskadd. De andre skal komme seg i form til seriestart. Så er jeg enig i at vi ikke bare kan stille med unge, men vi må ha noen. Mange er veldig spennende. Flere har stått fram i vinter, men det vil svinge, avslutter Berntsen.

---

FAKTA

Fotball, treningskamp

FK Haugesund-Sandnes Ulf 3–0 (2–0)

Karmøy storhall

Mål: 1–0 Sory Ibrahim Diarra (12), 2–0 Peter Therkildsen, 3–0 Bilal Njie (73).

Sandnes Ulf (4-3-3): Sander Åke Lønning – Herman Kleppa, Espen Hammer Berger, Erik Kringstad, Anders Hiim – Ingvald Halgunset, Gullbrandur Øregaard, Matias Belli Moldskred – Artan Memedov, Martin Ramsland, Endre Osenbroch.

Benyttede innbyttere Ulf: Erik Berland, Daniel Braut, Jonas Brune Aune, Alexander Stølås, Christer Salvesen.

Gule kort: Kevin Krygård, Martin Samuelsen, Sebastian Tounekti, FK Haugesund.

Dommer: Aleksander Skjold Vermundsen

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: