Sandnes Ulf

Torsteinbø klar for Sandnes Ulf: – Natt og dag

Viking byttes ut med Sandnes Ulf for Fredrik Torsteinbø (32). Nå blir han i Ulf ut 2024-sesongen.

Tirsdag ble Fredrik Torsteinbø Sandnes Ulf-spiller igjen. 32-åringen kom til klubben for første gang i 2011, og ble værende fram til han dro til Hammarby i 2014.

En sluttavtale med Viking er framforhandlet, og dermed får han gå til Sandnes Ulf ett år før kontrakten med de mørkeblå går ut.

Selv om han vært i klubben er mye forandret fra forrige gang han spilte for Ulf. Sandnes idrettspark er erstattet med Øster Hus Arena. Treneren heter ikke Asle Andersen, men Bjarne Berntsen. I administrasjonen foregår det også et skifte fra Tom Rune Espedal til en ny daglig leder som styreleder Terje Hopen skal ansette i løpet av nærmeste framtid.

Kontrastene er enorme.

– Det er natt og dag, det er det ingen tvil om. Alt ligger til rette. Det var annerledes i de gamle garderobene borte på gamle stadion. Jeg vet ikke om det var varme i gulvet i garderoben engang, sier Torsteinbø til RA.

Opprykkskongen

Den første sesongen hans i Sandnes Ulf endte med opprykk til Eliteserien. Etter det har han vært med Hammarby opp til Allsvenskan, og Vikings ferd tilbake til Eliteserien. Nå gjenforenes han med mannen som ledet det foreløpig siste opprykket han bidro til, nemlig Ulf-trener Bjarne Berntsen. Sammen har de naturligvis et mål om å føre Sandnes Ulf til Eliteserien igjen.

– Har du tro på et nytt opprykk?

– Alt ligger til rette for det. Samtidig er det tøft, det er mange lag som har det slik, sier Torsteinbø.

Hverdagen til familiefaren blir også annerledes. 32-åringen bor noen hundre meter fra Øster Hus Arena, og ungene har skole og barnehage rett ved fotballbanen. Han er rask med å skyte inn at én av familiens to biler sannsynligvis raskt havner på Finn.no.

– Hverdagen blir mye mer lettvint, sier han.

Fredrik Torsteinbø

Han gjennomførte den medisinske testen tirsdag, og der var resultatene som ventet. På tross av noen lange skader de siste årene, som ikke bekymrer trener Bjarne Berntsen, har Torsteinbø god helse. Nå ser han fram til å endelig få en normal sesongoppkjøring etter han ble skadet på samme tidspunkt i fjor. Det ødela på mange måter sesongen hans hos de mørkeblå.

– Jeg gikk glipp av de viktigste månedene til å bygge nok grunnlag. Det var nok til å være med, men ikke grunnlaget jeg trenger. Når man kommer inn igjen midt på sommeren, og det ikke går så bra for laget, har man kanskje ikke tid til å rulle inn spillere på samme måten, sier opprykksspesialisten – og legger til:

– Jeg sa til Halvard (Øen Grova, Vikings medisinske koordinator) og de i fjor at det blir godt å komme til januar og februar slik jeg kan få litt grunnlag.

Kringstad signert – seks på prøve

– Når tenkte du at det var aktuelt å gå til Sandnes Ulf?

– Det var nok etter møtet med Morten (Jensen, Viking-trener) og de. Da hadde jeg ikke snakket med Sandnes eller noe, men jeg fikk litt følelsen av om det var vits å bli værende, sier Torsteinbø.

Han fikk beskjed fra klubben om at han ikke var blant spillerne de ville satse på. Det vil derimot Sandnes Ulfs Bjarne Berntsen.

– Han har rutine, er god med ball og målfarlig. I tillegg kan han spille i alle posisjoner, sier Berntsen.

Det siste poenget fra Berntsen med allsidighet er noe Torsteinbø har vist gjennom karrieren. Den opprinnelige midtbanespilleren har vært både i forsvarsrekken og spiss som Viking-spiller. Høsten 2020 hadde han også en trening som keeper i Arild Østbøs fravær.

De lyseblå har signert Solas Erik Kringstad, men foreløpig er det ikke noen andre i Bjarne Berntsens kikkert.

– Nei, nå har vi med oss de seks som ikke er kontraktsspillere, sier han.

Ulfs daglige leder Tom Rune Espedal er på reise, og derfor blir overgangen formelt i orden ved hans tilbakekomst til Sandnes.

Mer fra Dagsavisen