Sandnes Ulf

Dette ser Sandnes Ulf etter

Sandnes Ulf jakter ny daglig leder etter Tom Rune Espedals oppsigelse. Styreleder Terje Hopen er trygg på at de vil finne en god kandidat, og har kommet lenger i arbeidet.

Mandag avholdt Sandnes Ulf styremøte, og prosessen med å finne Espedals arvtaker er godt i gang.

– Vi har ikke diskutert noen navn, men jobbet med kravlisten. Nå har vi en gyllen mulighet til å ta inn noen som kan ta oss videre det neste steget. Tom Rune Espedal har ledet klubben fra gamle stadion og inn i et topp moderne Øster Hus Arena. Nå kan vi finne en person som kommer til en organisasjon som fungerer godt med flinke folk i alle ledd, sier Ulf-styreleder Terje Hopen til RA.

Vi har vært i Eliteserien, og skal tilbake. Klubben, stadion og byen fortjener det

—  Terje Hopen

Interne kandidater i Ulf

Leddene han snakker om er naturligvis sport, marked og utvikling, ledet av henholdsvis Bjarne Berntsen, Øystein Elvestad og Aleksander Midtsian. Blant de navnene finnes det naturlige arvtakere etter Espedal, noe Hopen ikke avviser.

– Det har ikke vært snakk om navn ennå, men Bjarne (Berntsen) har hatt alle funksjoner i en klubb, og har lang erfaring. Samtidig tror jeg han vil være trener nå, sier Hopen – og går videre om kommersiell leder Elvestad:

– Han kan godt være en kandidat. Som leder er han veldig motiverende for de rundt seg.

Elvestad kombinerte jobben som kommersiell leder i Sandnes Ulf med å være hovedtrener i Sola ut 2021-sesongen. I 2022 er det første året siden han la opp hvor han ikke er trener for et lag i lokalfotballen. Før han begynte i administrasjonen til de lyseblå jobbet han som selger i SAS.

Øystein Elvestad
"E dåkker klare for torsdag?" ropte Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen til supporterne. Da møter dem Kongsvinger på Øster Hus Arena i playoff.

Ser bredere enn fotball

Styreleder Hopen forteller at de heller ikke er låst på at det skal være en leder med erfaring fra fotballen. Klubben og organisasjonen innehar allerede mye fotballkompetanse, og det kan godt være en leder fra en annen idrettsgren.

– Vi er mer på egenskaper enn bakgrunn. Alle som har holdt på med ledelse og idrett vet hva det går i. Alt i jobben handler om en prestasjonsgruppe, og alt rundt. Samtidig skal personen som kommer inn ha et godt samarbeid med våre samarbeidspartnere, presse, publikum og frivillige.

– Da Øster Hus signerte ny hovedsponsoravtale var Njål Østerhus tydelig på ønsket om at klubben skal være i Eliteserien når firmaet har jubileum i 2024. Hva betyr det?

– Jeg tror det betyr at ny daglig leder kommer til en klubb med ambisjoner. Det skal ingen være i tvil om. Vi har vært i Eliteserien, og skal tilbake. Klubben, stadion og byen fortjener det, sier Hopen.

Terje Hopen

Det er også bestemt at det er én person som skal ansettes. Jobben til Espedal har inkludert ansvaret for administrasjon, sport og Øster Hus Arena. Den blir ikke delt opp.

– I utgangspunktet ønsker vi å dele opp, men der er ikke økonomien akkurat nå. Vi skal ha inn en som har god kontroll på økonomi, spesielt etter koronapandemien og mandagskamper i OBOS-ligaen, sier styrelederen.

Kontinuiteten på sport forsvinner uansett med Espedal ut, og trener Berntsen har ett år igjen av kontakten.

– Jobben er ikke rent administrativ, men vi er såpass godt dekket at det ikke må være en fra sport. Vi skal finne en som tikker av de andre boksene også, sier styrelederen.

Hopen på valg

Espedals arvtaker vil også få påvirke arbeidet, selv om det allerede foreligger en strategiplan.

– Ting er ikke låst. Den nye personen må få eierskap og lose oss til neste nivå.

Det er ikke bare Tom Rune Espedal som har vært lenge i klubben. Terje Hopen har selv vært styreleder i elleve år på baken. Hans egen framtid i den stolen avgjøres på årsmøtet 8. mars, og det er ikke lenge før prosessen starter.

– Hvor lenge er du styreleder?

– Det er medlemmene som velger styreleder. Jeg skal snakke med valgkomiteen og de andre i styret. Det er god tid fram til årsmøtet 8. mars, men jeg har vært med lenge og må gå noen runder med meg selv og familien, sier Hopen.

Sportslig er det ellers lite nytt på Øster Hus Arena, utover at Christian Landu-Landu er i samtaler med Bryne. Tasta-gutten har utgående kontrakt med Sandnes Ulf, og Jærbladet meldte mandag at Bryne var i samtaler med ham.

Jostein Ekeland, Sander Ringberg, Torbjørn Lysaker Heggem og Artan Memedov er også på utgående kontrakter. Ingen av dem har signert for noen ennå.

---

FAKTA

Navn: Terje Hopen

Født: 1976 (46 år)

Styreleder i Sandnes Ulf Toppfotball de elleve siste årene.

Er partner og styreleder i reklamebyrået Ensign.

Jobber med å finne Tom Rune Espedals erstatter som daglig leder i Sandnes Ulf etter 13 år i jobben.

---