Sandnes Ulf

Sandnes Ulf med historisk NM-sølv

De lyseblås G19-lag tok ledelsen mot Molde, men måtte til slutt gi tapt 2-1 på Intility Arena.

For første gang spilte et lag fra Sandnes Ulf NM-finale, og G19-finalen mot Molde ble samtidig av de minneverdige slaget.

Christer Ognedal Salvesen sendte Sandnes Ulf i ledelsen etter 35 minutter, men like etter pause utlignet moldensernes Martin Tornes Kjørsvik til 1–1. Spenningen, dramaet og nerven i kampen levde helt til det 90. spilleminutt. Tornes Kjørsvik scoret nok en gang, og sikret Molde enda et NM-gull på G19-nivå.

For Sandnes Ulf ble det uansett den første NM-medaljen i fotball, og trener Sebastian Nilsen tror det vil være større når de få lagt kampen litt bak seg – selv om skuffelsen naturligvis var stor etter kampslutt.

– Absolutt. I semifinalen i fjor spilte vi en dårlig førsteomgang mot Tromsø. Nå spilte vi en dårlig andreomgang i finalen mot Molde, sier Nilsen til rettighetshaver NRK.

Keeperen tar utligningen på sin kappe

De lyseblå kjempet hardt gjennom kampen, og klarte holde liv i det helt til siste slutt. Likevel var det flere store sjanser fra NM-vinnerne. Moldes Niklas Ødegård fikk muligheten fra straffemerket etter Tornes Kjørsviks utligning, men fikk ikke ballen i mål.

Utligningen velger keeper Tord Flolid å ta på egen kappe.

– Vi taper, jeg vil si det skjer feil fra meg. Jeg gjør det dårlig på første målet, sier Flolid.

Spiss Jonas Brune Aune mener det var voksent av keeperen å ta utligningen på egen kappe, og er preget av tapet.

– Jeg synes det er surt, sier Brune Aune.

Sebastian Nilsen

Amper stemning

I det sluttsignalet gikk ble det en amper stemning på Intility Arena, men dommeren lot det passere. Sluttsignalet var gått, og lagene fikk feire hver sin medalje. Da dukket en Molde-spiller opp jublende foran Brune Aune.

– Det var en tulling som jublet oss i trynet. Da klikket det. De ville ha en reaksjon, og det fikk de.

Trener Nilsen fikk ikke med seg hva som skjedde i kampens hete, men da han fikk se det igjen i NRKs studio var han tydelig.

– Våre spillere skal ikke holde på sånn, sier Nilsen.

Keeper Flolid valgte å ta spissen i forsvar.