Fotball

Øyeblikket som endret kampbildet: – Jeg skal ta den

Han sto som en vegg i store deler av 1. omgang. Men midtveis i 2. omgang glapp det totalt for Sandnes Ulf-keeper Sander Lønning.

– Det er et skudd som kommer tett på meg. Jeg skal ikke gi retur på det skuddet, sier 20 år gamle Sander Lønning til RA om 2-0-scoringen til Brann.

Sandnes Ulf tok imot serieleder Brann til kamp lørdag ettermiddag. Brann hadde før kampen allerede sikret seg opprykket til Eliteserien, og kom til Øster Hus Arena med høy selvtillit. Det fikk Sandnes Ulf-spillerne kjenne på.

– Når vi ligger så lavt og tar imot så mye, så går lufta litt ut av ballongen til slutt. Det var tungt, men brutal læring på hvor lista ligger, sier Sandnes Ulf-kaptein Jostein Ekeland til RA etter 3-0-tapet mot Brann.

Midtbanespilleren mener Ulf hang godt med de første 60 minuttene av kampen.

– Etter hvert blir det vanskelig når målene kommer. Etter 2–0 sprakk vi opp og Brann kjørte over oss, sier Ekeland.

Og 2-0-scoringen var nemlig keepertabben til Lønning. Foruten om tabben sto 2002-modellen en meget god kamp for hjemmelaget. Ekeland har bare gode ord å si om keepertalentet som har stått de tre siste kampene for Ulf.

– Sander har stått veldig bra i mål for oss. Han reddet oss sist kamp mot Fredrikstad med strafferedning. Han har vært solid hele sesongen. Nå har vi to gode keepere, det er et slags luksusproblem om hvem som skal vokte målet.

Lønning selv er enig med kapteinen sin.

– Ja, jeg har stått veldig bra, synes jeg. I år har jeg hatt to dårlige involveringer. I dag og forrige hjemmekamp mot Start. Ellers har jeg spilt veldig gode kamper, men det er ofte de dårlige involveringene folk husker, sier Lønning.

Sander Lønning har levert varene for Sandnes Ulf denne sesongen. Men 20-åringen innrømmer at han skulle gjort bedre på 2-0-scoringen til Brann lørdag ettermiddag.

– Mer moden

Ulfs sisteskanse fikk debuten sin som 18-åring på bortebane mot Raufoss. Nå står han registrert med 17 offisielle A-lagskamper for Sandnes Ulf.

– Jeg har tatt veldig store steg. I fjor fikk jeg ikke vist meg så mye fram, mens i 2020 var jeg bare en del av treningsgruppen og litt beskjeden. I år har jeg utviklet meg greit og hatt noen viktige redninger, oppsummerer Lønning.

– På hvilken måte har du tatt steg i år?

– Jeg har blitt mer moden. Både på og av banen. Jeg har lært hvordan jeg vil framstå og hvordan en snakker til folk. Alt det hjelper på å bli voksen og en bedre keeper, svarer han.

Høster skryt av treneren

Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen var ærlig med RA om at de møtte et mye bedre fotballag i ettermiddag.

– Vi måtte scoret det første målet og gjennomført en perfekt kamp om vi skulle fått med oss noe i dag, sier han.

Etter fadesen mot Mjøndalen (1-4-tap) 29. august, har Sander Lønning fått sjansen fra start de tre siste kampene. Bjarne Berntsen begrunner det slik:

– Vi synes han er best. Det er som i alle posisjoner. Vi velger dem vi mener er best.

– En god keeper i Aslak Falch på benk. Er det sunt med to jevne keepere og konkurranse om plassen?

– Ja, det vil jeg si. Det er sunt med konkurranse i alle lagdeler.

Bjarne Bertsen skryter av målvakten sin: – Han står fordi han er best, sier Ulf-treneren.

Kaptein Ekeland sier seg enig med Ulf-treneren.

– Det er to gode keepere som pusher hverandre hele tiden i takt med et godt keeperteam. Det lover godt, sier han.

Sander Lønning er bare 20 år og står med 12 Obos-liga-kamper. Per nå er han førstevalget i et Sandnes Ulf-lag som jakter opprykk.

– Er Sander Lønning et salgsobjekt for dere, Bjarne Berntsen?

– Det er langt fram dit. Først må det bli en god og stabil keeper hver eneste kamp. Han har et stort potensialet – ingen tvil om det, avslutter Ulf-treneren.Nyeste fra Dagsavisen.no: