Sandnes Ulf

– Ingen har henvendt seg om Ekeland

Sandnes Ulf sløste nok en gang bort to poeng hjemme mot et bunnlag i 0-0-oppgjøret mot Stjørdals-Blink. Samtidig som de sakker mer akterut i kampen om direkte opprykk renner også timeglasset ut om de ønsker betalt for kaptein Jostein Ekeland.

Selv om Stjørdals-Blink også hadde noen sjanser, som ble avverget med gode blokktaklinger fra Espen Hammer Berger og Alexander Stølås, burde de lyseblå vunnet komfortabelt hjemme på søndag. Slik ble det likevel ikke.

Laget ble snytt for et straffe, headet i tverrligger og blåste flere gode muligheter. Den aller største kom dypt i overtiden da Martin Ramsland skjøt i stangen. Ballen gikk så i bakhodet på keeper og i retur mot mål, men ble reddet på streken.

– Det som skuffer mest er at vi ikke klarer å få uttelling på alle sjansene, sier trener Bjarne Berntsen.

Bjarne Berntsen

Treneren har alltid hatt temperament, men veteranen kokte over da dommer Magnus Nicolai Koløy unnlot å dømme straffe da Ingvald Halgunset ble dyttet i ryggen.

– Det går ikke å diskutere en gang. Soleklar straffe! Ingvald kunne jo headet ballen rett i mål, sier Berntsen.

– Slike kamper vi må vinne

Han måtte også se at motstanderen dro ned tempo og gjorde sitt ytterste for å drepe kampen. Det inkluderte stadige skader og «kramper» ut over i andre omgang.

Det siste lever Berntsen likevel greit med.

– Vi hadde sikkert gjort det samme selv i deres situasjon mot et godt hjemmelag, erkjenner han.

Kaptein Jostein Ekeland innrømmer det åpenbare etter kampen:

– Det er denne typer kamper vi må vinne for å gå rette opp. Vi var ikke effektive nok og ikke gode nok. I dag manglet vi kanskje litt på den siste gnisten og energi.

– Egentlig er det litt typisk at det kommer to 0-0-kamper hjemme etter 12–0 på de to kampene før det.

Ekeland har fortsatt troen, men ser også at Stabæk nå fort vil komme som en kule med Lars Bohinen inn som ny trener. Søndag slo laget Start med 5–0 i hans debut.

– Det ville vært typisk om de kom som en kule nå, men vi får prøve å stikke noen kjepper i hjulene, sier Ekeland.

– Hørt litt snakk

Om det blir med eller uten Ekeland i lyseblått gjenstår å se. Det offensive esset til Sandnes Ulf har utgående kontrakt og ønsker seg til Eliteserien. Viking har allerede gitt ham et kontraktsforslag for neste år som han tygger på. Flere andre klubber skal også være interesserte.

– Men vi har ikke blitt kontaktet av en eneste klubb om salg av noen av våre nå, slår Bjarne Berntsen fast.

Med ti dager igjen før overgangsvinduet stenger er det langt ifra sikkert at det forblir slik. Viking har fortsatt ikke fått napp på noen offensiv forsterkning og Erik Nevland har ikke utelukket at man kan komme med et framstøt mot Ulf på Ekeland. Et salg i dette vinduet er siste sjansen for Ulf til å få penger igjen for spilleren.

Med ti dager igjen før overgangsvinduet stenger er det langt ifra sikkert at det forblir slik. Viking har fortsatt ikke fått napp på noen offensiv forsterkning og Erik Nevland har ikke utelukket at man kan komme med et framstøt mot Ulf på Ekeland. Et salg i dette vinduet er siste sjansen for Ulf til å få penger igjen for spilleren.

Ekeland selv har vært klar på at han ikke tenker å stresse veldig med å ta noen beslutninger om kontraktstilbud for neste år, men skulle det komme et bud nå vil det selvsagt endre seg.

– Jeg har jo et tilbud fra Viking med tanke på neste år, men det er jo litt snakk om at noe kan skje nå i sommer også, sier Ekeland – som også erkjenner at et potensielt gruppespill i UEFA Conference League ville trigget ham.





Mer fra Dagsavisen