Sandnes Ulf

Nå kan Hay gripe muligheten: – Sinnssykt frustrerende

Med Ståle Stålinho Sæthre ut av Sandnes Ulf vil Kristoffer Hay (23) være nærmere en plass på A-laget.

Stavanger — Da Kristoffer Hay gikk fra Bryne til Sandnes Ulf i vinter, og signerte en toårskontrakt, var det med en ambisjon om å spille mest mulig for Sandnes Ulf i OBOS-ligaen. Han kom fra rivalen, hvor han spilte 29 seriekamper i 2021.

Onsdag kveld spilte han for Sandnes Ulf 2 da de tapte 2–1 mot Vidar på Lassa i 3. divisjon. På A-laget har det kun blitt spilletid i ni kamper, mens han har sju kamper for rekrutteringslaget.

– Jeg vil jo spille på A-laget. Det er sinnssykt frustrerende. Jeg yter maks hver dag på trening, og klager aldri på noe. Jeg har veldig lyst å få det til på A-laget, og få spilletid over litt tid slik jeg får kommet inn i det, sier Kristoffer Hay til RA.

Hay vil Ulf skal godta bud

Før valget om å signere for Sandnes Ulf ble tatt var han selvsagt ikke lovet fast plass på laget, men inntrykket til spilleren var at han skulle satses på.

– Det var en god dialog med Bjarne Berntsen, så jeg valgte Sandnes Ulf. Det er kjipt at det har blitt som det har, men det er enda muligheter for å få det til, sier Hay.

Konkurransen på stopperplass har vært hard så langt denne sesongen. Espen Hammer Berger ble hentet tilbake, samtidig er Torbjørn Lysaker Heggem blant OBOS-ligaens beste forsvarsspillere. Ståle Stålinho Sæthre har fått en del spilletid, men forsvinner nå til finske HIPK.

Det kan gi bedre muligheter, selv om Hay ikke har noen garantier for mer spilletid.

– For tidlig å si. Jeg må være ærlig og si at jeg har pratet med klubben, og vil ikke legge skjul på at jeg vil de skal godta bud på meg dersom det kommer noen, sier Hay.

Sandnes Ulfs valg

– Er det du eller klubben som har tatt valget om at du spiller med toerlaget?

– Mest klubben, men det er helt greit for meg. Jeg får kamptrening, som er den beste treningen jeg kan få. Plutselig skal jeg spille kamp i OBOS-ligaen, og da er det viktig for meg å være skikkelig godt forberedt, sier Hay.

Etter tapet mot Vidar har Sandnes Ulf 2 sjuendeplass inntil videre.

For Vidar gir det muligheten til å gripe luken som Stavangers nest beste lag for øyeblikket, Brodd, har på dem. Opp til serieleder Brann 2 er det fortsatt ni poeng, selv om Vidar har spilt én kamp mer.

Mer fra Dagsavisen