Sandnes Ulf

Kjenner på opprykksfølelsen tross poengtap

Sandnes Ulfs nykommere Herman Kleppa og Markus Myre Aanesland er optimistiske tross 0-0 hjemme mot Skeid.

Sandnes — Herman Kleppa var tilbake for Sandnes Ulf, og spilte for første gang for dem på Øster Hus Arena. Han var involvert i mye av det de lyseblå skapte i begynnelsen av oppgjøret, hvor det ble den sjuende kampen på rad med poeng for Sandnes Ulf.

– Du har ikke hatt mange dager i klubben nå, men føler du dere er et lag som kan rykke opp i år?

– Jeg føler veldig på det. Det er en god spillergruppe, sier Kleppa til RA.

Kleppa presenterte seg i Sandnes

Han var rask med å presentere innleggsfoten til Sandnes-publikumet igjen, og ga både Jostein Ekeland og Torbjørn Lysaker Heggem muligheter til å score.

– Jeg er fortsatt sterk i troen på opprykk. Alle kampene i OBOS-ligaen er tøffe, og Skeid er ikke akkurat et enkelt lag å spille mot, sier Kleppa.

Den tidligere Viking-spilleren, som debuterte for de mørkeblå i Eliteserien i 2015, har vært innom de lyseblå, Egersund, Raufoss og Mjøndalen før kom tilbake til de lyseblå forrige uke.

Skeid som motstander skal ut fra tabellen være en overkommelig oppgave, men rødtrøyene slo nåværende serietoer Ranheim 1–0 i forrige serierunde. Trønderne overtok andreplassen i OBOS-ligaen fra Sandnes Ulf etter seieren mot Mjøndalen.

For Sandnes Ulf betyr det at kun ett poeng står mellom dem og direkte opprykk.

Aanesland etter Sandnes Ulf-debuten: – Kjipt

Debutant Markus Myre Aanesland ble hentet til de lyseblå fredag, og fikk debuten mot Skeid mandag. Den korte ventetiden er noe Bærum-gutten var godt fornøyd med.

– Veldig fint å debutere allerede etter noen dager, men det var kjipt det bare ble med ett poeng, sier Aanesland.

Han kom inn for Viking-utlånte Lars Erik Sødal med en halvtime igjen av kampen, og bidro med mye energi framover. Allerede etter fire minutter presenterte Aanesland seg med sitt første skudd, før han senere skøyt ballen i tverrliggeren.

Aanesland er tydelig på hva han skal bidra med for de lyseblå etter overgangen fra OBOS-rival Raufoss.

– Seiere gjennom å bruke farten. Så vil jeg selvsagt bidra med målpoeng også, sier han.

Kantspilleren er naturligvis mest kjent for å være nest sist i ballen før målene scores, men utelukker ikke at det kan komme flere mål dersom han spilles opp på den måten han gjorde mot Skeid.

Markus Myre Aanesland

I Raufoss, som Bærum-gutten ble hentet fra fredag, scoret Aanesland åtte mål på 46 kamper i OBOS-ligaen. Selv vil han helst telle poeng med laget, og det gjennom å vinne fotballkamper.

Allerede søndag kan Aanesland og de lyseblå ta tre poeng.

– Vi skal tilbake på hesten og gjøre det bra på søndag mot KFUM, sier Aanesland.

På tribunen mandag var Vikings sportssjef Erik Nevland.

Nyeste fra Dagsavisen.no: