Sandnes Ulf

Sandnes Ulf inviterte til fest: - Vi lyktes perfekt med kampplanen

Sandnes Ulf er inne i en sterk periode. De lyseblå har vunnet fire kamper på rad i Eliteserien. Mot Åsane kom flere spillere på scoringslisten, det førte til stor jubel i Sandnes-leiren.

Med seieren mot Åsane er Sandnes Ulf nærmere andreplassen som gir direkte opprykk. De lyseblå fikk bygd på målforskjellen i en solid 6–0 seier.

Sandnes Ulf kom tidlig ut av startblokkene. Etter 18 minutter spilt var kampen allerede avgjort på stillingen 3–0.

Iskald Ekeland.

Planen funket

Planen til Sandnes Ulf var å straffe Åsane i deres oppbyggende spill ved å presse dem høyt. Det høye presset til Ulf sto til terningkast seks.

– Vi lyktes perfekt med kampplanen, sier Bjarne Berntsen til RA.

Mot Åsane var det flere spillere som kom på scoringslisten; Jostein Ekeland som kobles til Viking scoret to mål i dagens kamp. Ingvald Halgunset headet inn 2-0, Lars Erik Sødal økte til 3-0, Martin Ramsland scoret 4–0. 17-år gamle Daniel Braut satt spikeren i kisten med et pent utsideskudd i slutten av andre omgang da han la på til 6–0.

– Det var veldig kjekt å se flere spillere på scoringslisten, forteller en fornøyd Bjarne Berntsen.

Å se 17-år gamle Daniel Braut banke inn en vakker scoring gledet Berntsen.

– Det var en fantastisk scoring. Det var gøy å se. En fantastisk avslutning med utsiden av foten, roser Bjarne Berntsen.

Sandnes Ulf vant hele 6-0 mot Åsane.

Halgunset var fornøyd

Ulf sin visekaptein Ingvald Halgunset var nesten like fornøyd som Berntsen etter kampen.

– Det var en herlig kamp, akkurat som planlagt. Det er gledelig at vi klarer å ta kontringene i starten av kampen og sette sjansene, sier en svært fornøyd Ingvald Halgunset til RA.

Åsane har en spillestil der de prøver å spille seg ut bakfra. Det passet Ulf bra som kunne utnytte sine styrker.

– Jeg føler vi har knekt Åsane-koden. De har en spesiell spillestil der de ønsker å ha mye ball og prøve å finne motsatte rom. Vi klarte å stenge av, forklarer Halgunset.

Åsane ble tatt på sengen av Ulf. Laget fra Bergen var ikke i nærheten av noe som helst, det så ut som et lag uten energi. Ulf straffet dem hardt.

– Vi er dødelig når vi vinner ball og kan kjøre på med kontringer, det viser vi i dag, sier Halgunset.

Fire på rad

Ulf klatret på tabellen. Stabæk tapte 4–3 mot Sogndal som førte til at Bjarne Berntsens menn bevegde seg opp fra en fjerdeplass til en tredjeplass. Det så lenge ut som at andreplassen skulle bli Ulf sin etter denne runden, men Ranheim snudde det mot KFUM på tampen. Dermed er Ranheim på plassen foran de lyseblå på målforskjell.

– Målet er direkte opprykk. Vi kan klare det, moralen i gruppen er god og vi er inne i en god flyt. Vi skal ta en kamp om gangen, men vi er gode nok til å være med å kjempe i toppen, avslutter en blid Ingvald Halgunset.

Sandnes Ulf sin neste kamp er borte mot Raufoss. De gulkledde fra Toten banket Ulf 4–1 for noen uker siden. De lyseblå kan revansjere det i neste runde.

Ingvald Halgunset