Sandnes Ulf

Mener Sandnes Ulf er gode nok: – Såpass tøffe i trynet må vi være

Torsdag får Sandnes Ulf en sjanse til å revansjere seg etter det pinlige 4-1-tapet mot Raufoss tidligere denne uken.

Sandnes — Sandnes Ulf åpnet sesongen med fire strake seiere. Nå har laget falt ut av kvalifiseringsplass, og det faller ikke i god jord hos et lag med opprykksambisjoner.

Torsdag er Grorud motstander i Oslo, og kaptein Jostein Ekeland er tydelig på hva som er oppgaven.

– Vi går for seier. Det blir viktig å slå tilbake etter en dårlig periode. Vi må gjøre alt vi kan for å få med oss tre poeng hjem, sier Ekeland til RA.

På mandag røk Sandnes Ulf på et pinlig hjemmetap da Raufoss vant 4–1 på Øster Hus Arena.

– Har dere klart å nullstille?

– Nei, ikke helt. Man skal være litt preget når man taper kamper. Spesielt 1–4 hjemme mot Raufoss. Etter at man har tapt en kamp så vil man helst spille igjen så fort som mulig, men vi skal være nullstilt og klare til kampen på torsdag, sier Ekeland.

– Hva sa trenerne til dere etter kampen?

– At vi må ha helt annen innsats og offervilje enn det vi viste mot Raufoss om vi skal vinne kamper i OBOS-ligaen. Uten det på plass er vi kun et helt middels OBOS-lag. Vi må opp på flere parametere, sier kapteinen.

Aldri vunnet mot Grorud

Selv om Ulf har slitt i det siste er de ikke i like dårlig form som Grorud. Laget fra Oslo øst har tapt seks kamper, spilt fire uavgjort og vunnet null på de siste ti. Det kan åpne opp for en fartsfylt kamp der begge lagene tør å satse alt for å vinne. Begge er desperate etter poeng.

Sandnes Ulf-kapteinen har spilt mot Grorud ved flere anledninger, men kan ikke husket å ha slått dem.

– Jeg tror faktisk aldri at jeg har vunnet mot Grorud. Jeg har spilt to ganger mot dem, og vi har tapt begge to. I fjor ledet vi 2–0 hjemme, men så snudde de kampen og vi tapte til slutt 2–3. For å hindre at det skjer igjen må vi komme oss tidlig på jobb og være klar med en gang dommeren blåser i fløyten. Det kommer til å bli en skikkelig tøff kamp. Men vi er gode nok til å slå Grorud på bortebane. Såpass tøffe i trynet må vi være. Vi er misfornøyde med alt annet enn seier, sier Ekeland.

Jostein Ekeland

Kort vei opp

Det er jevnt i OBOS-ligaen i år bak Brann. Selv om Ulf er inne i en dårlig periode er det kun fem poeng opp til Ranheim på andreplass. Med seier mot Grorud kan ting plutselig se lyst ut igjen.

Veien tilbake til kvalifiseringsplass er kort. Det er kun ett poeng opp til Sogndal på sjetteplass, mens Stabæks tredjeplass kun er fire poeng unna.

For Grorud er det derimot en annen kvalifisering de kjemper om. De er likt i antall poeng med de to andre bunnlagene Skeid og Stjørdals-Blink. Sistnevnte har den siste tiden fått mye omtale grunnet lønnskutt. Trønderklubben krevde at samtlige spillere skulle gå ned til minstelønn, noe som førte til at Madhu og Håvard Lorentsen valgte å avslutte kontraktene med klubben. Ifølge TV 2 ville bruttolønnen vært på 4000 kroner per måned.






Mer fra Dagsavisen