Sandnes Ulf

Viking-utlånte Sødal avgjorde mot topplag: – Ønsker selvfølgelig å spille på førstelaget

Sandnes Ulf 2 slo topplaget Lysekloster 4-3, og gjorde veien ekstra lang opp til Brann 2 for topplaget.

Sandnes — I begivenhetenes sentrum var Sandnes Ulfs Lars Erik Sødal. Den Viking-utlånte midtbanespilleren fikk spille de seks siste minuttene i cupkampen mot Rosenborg torsdag, og i lørdagens kamp mot topplaget Lysekloster i 3. divisjon fikk han en full kamp med toerlaget til de lyseblå.

Sjansen til å vise seg fram tok han, så til de grader. På overtid, med 3–3 på resultattavlen, ble han servert med en nydelig 45-graderspasning fra Artan Memedov. Sødal dempet ballen rolig, før han sendte den forbi Lysekloster-keeper Vitalijs Melnicenko.

Kampen ble den tiende i 3. divisjon denne sesongen, mens han har fått spilletid i seks kamper i OBOS-ligaen. I fjor høst var han utlånt til Egersunds IK, og der fikk han ni kamper i PostNord-ligaen etter Viking-debuten i cupen mot Djerv 1919 i august 2021.

– Du er vel ikke på utlån for å spille på andrelaget?

– Jeg ønsker selvfølgelig å spille på førstelaget, men jeg har vært uheldig. Jeg ble skadet, og det er god konkurranse. Jeg trenger noen gode treningsuker nå, sier Lars Erik Sødal til RA.

Lars Erik Sødal

– Hva mangler for at du kaprer plass på A-laget?

– Jeg må få trent godt. Jeg er jo her for å spille i OBOS-ligaen, sier han.

Midtbanespilleren er på utgående kontrakt med Viking, og kan nå signere med hvem han vil.

Viktige poeng for Sandnes Ulf

Lørdagens mål var Sødals første etter han ble sendt til Øster Hus Arena på utlån, og sikret rekruttlaget til Ulf tre viktige poeng.

– Det er viktige poeng, og betyr mye for oss, sier Sødal.

Det har seg slik at de fire lagene som kjemper nederst i 3. divisjon avdeling 3 er rogalandslag. Duellen om å holde seg involverer blant andre Åkra, Sola, Haugesund 2 og Sandnes Ulf 2. I tillegg er veien kort oppover mot Stord, Djerv 1919, Viking 2, Bremnes og Fana dersom resultatene går riktig vei for de lyseblå.

Avstanden ned til Åkra, som har 12.-plassen og dermed første nedrykksplass, er tre poeng. Karmøy-laget slo Bjarg 3–1 lørdag, og beholder dermed den korte avstanden til det nyopprykkede laget til Ulf.

Alexander Stølås

2022-sesongen er den første i 3. divisjon på noen år for Sandnes Ulf, som de siste årene har hatt et toerlag i 4. divisjon.

Trener Arturo Cleveland mener poengene framover blir viktige.

– Alle blir det etter at Åkra vant, sier han.

Kampen mot Lysekloster ble heller ikke av den typen han liker aller mest.

– Altfor mange mål etter min smak, men det er en god læring, sier Cleveland.

Det ble scoret sju mål, deriblant et selvmål fra Sandnes Ulfs Ståle Stålinho Sæthre. De to andre scoringene til gjestene, som aldri ledet kampen, kom fra Alexander Dang. Den tidligere Jerv- og EIK-spilleren ble nylig hentet fra PostNord-ligaens Øygarden. Klubben, som overtok Nest-Sotras topplag, ble slått konkurs og trakk laget.

Nytt nivå for mange av Sandnes Ulf-spillerne

Ulf-treneren fikk med seg flere A-lagsaktuelle spillere som ikke startet torsdagens cupkamp mot Rosenborg. To av målene mot Lysekloster ble signert Alexander Stølås, som også hadde assist på Jonas Aunes scoring før haugesunderen ble byttet ut. I tillegg startet Ulf med en noe uvanlig stopperduo. Ståle Stålinho Sæthre fikk med seg midtbanespilleren Gullbrandur Øregaard i midtforsvaret.

Daniel Braut, som fikk kontrakt med Sandnes Ulf før sesongen, spilte én time. I tillegg var Christian Landu Landu på banen hele kampen, og duoen Jonas Aune / Artan Memedov fikk mye spilletid.

Ifølge trener Cleveland er det en bevisst strategi fra trener Bjarne Berntsen å holde flest mulig spillere i form med å spille kamper for toerlaget.

I kjent stil rundt Bjarne Berntsen er det flere unge spillere som har A-lagskontrakt, og får tillit i OBOS-ligaen. På mange måter er det nærmest en kopi av historien om da han overtok Viking og førte dem tilbake mot toppen av norsk fotball.

Likevel minner Cleveland om en vesentlig forskjell på spillerne som har kontrakter med A-laget.

– For mange av de unge er 3. divisjon et nytt nivå å spille på, som de ikke har prøvd før, sier han.

I 3. divisjon tapte Sola 1–0 borte mot Brann 2 lørdag, mens Vidar slo Djerv 1919 3–0 fredag kveld.

Mandag er det klart for ny kamp for to av de lokale lagene. Da skal Brodd til SR-Bank Arena for å møte Viking 2.

Det blir også en mulighet å vise seg fram for Sandnes Ulf-spillerne. De lyseblå tar imot Raufoss i OBOS-ligaen, og RA følger kampen direkte.

Mer fra Dagsavisen