Sandnes Ulf

Pereira fikk kompisens Ulf-drakt

Sandnes Ulf tapte 0-2 mot Rosenborg på Øster Hus Arena, men for Adrian Pereira ble det også en seier etter kampen.

Sandnes — Den tidligere Viking-spilleren sikret seg en personlig triumf etter kampen. Som suvenir fra Øster Hus Arena tok Pereira med seg drakten til Ulf-spilleren Lars Erik Sødal, som er utlånt fra Viking til de lyseblå denne sesongen.

– Han er en kompis fra da vi spilte på juniorlaget sammen. Han kommer til å bli stor, sier Adrian Pereira til RA.

Glimtet i øyet har ikke forsvunnet fra backen, som torsdag spilte vingback for Kjetil Rekdals Rosenborg. De kom ut i 3-5-2-formasjon mot Sandnes Ulf, og etter 26 minutter fikk RBKs Carlo Holse hull på Aslak Falch.

Det neste målet var det Ulfs Ingvald Halgunset som scoret, men på egen keeper. Scoringen kom like før det var spilt én time, og ble kampens siste.

– God lag i OBOS-ligaen

– Vi hadde full kommando fram til 1-0, så klarte vi ikke fortsette ut omgangen. I andre omgang hadde vi en god start fram til 2–0. Da kontrollerte vi bare inn seieren. Med så mye sykdom og skader vi har var vi nødt å gjøre det slik. Vi må samle krefter til Viking på søndag, sier Rosenborg-trener Kjetil Rekdal.

Rosenborg ble for sterke, og scoret to mål mens Sandnes Ulf gikk målløse av kunstgresset på Øster Hus Arena.

De lyseblås trønder på venstrebacken, Torbjørn Lysaker Heggem, men er det var en jevnspilt kamp.

– Ja, det er mye vi kan ta med oss fra kampen. Det var mye positivt. De var favoritter, men vi fant ut av vi kan være på høyde med dem. Faktisk burde vi også scoret ett mål, sier Heggem.

Torbjørn Lysaker Heggem

Stavanger-gutten Adrian Pereira er ikke helt enig i at det var en jevn kamp.

– Jeg vil ikke si det. Vi har kontrollen på kampen, og føler at vi tar oss komfortabelt videre, sier Pereira.

– Hvordan vil du beskrive Sandnes Ulf, Kjetil Rekdal?

– De er et godt lag i OBOS-ligaen. Det svinger her også, men jeg husker tilbake til tiden min i HamKam. Da tenkte vi at Sandnes Ulf var et bra lag, og ville bli en vanskelig motstander. Vi kom over dem, men Bjarne Berntsen er en flink trener. Brann er best i OBOS-ligaen, men det er åpent bak dem. Det kan fort bli enten direkte opprykk eller kvalifisering for Ulf, sier RBK-treneren.

Han førte HamKam til Eliteserien i 2021, og overtok Rosenborg i vinter.

Tror på gevinst for Ulf

Mandag er neste mulighet for tre poeng i OBOS-ligaen for Sandnes Ulf. Heggem tror spillerne kan ta med seg mye fra cupkampen til Raufoss kommer på besøk.

– Jeg håper, selv om vi røk ut fra cupen, at vi kan ta med noe positivt. Da kan det være bra mot svakere motstandere, sier Heggem.

Sandnes Ulf fikk to dager mindre med hvile før cupkampen, og hviletiden inkluderte busstur hjem fra Bergen. Heggem og Ulf forsvarte seg godt, og kom til flere muligheter offensivt mot Rosenborg. Markus Henriksen, som for anledningen styrte trioen bakerst hos trønderne, gjorde en solid jobb med å hindre de farligste overgangene. Samtidig fikk blant andre Anders Hiim og Ingvald Halgunset bidratt til å skape både rom og framdrift for de lyseblå.

Cupeventyret i 2022 er over for Sandnes Ulf, som nå kun skal konsentrere seg om seriespillet.

Mer fra Dagsavisen