Sandnes Ulf

Trønderen før møtet med Rosenborg: – Tror alle kjenner på det

Rosenborg gjester Øster Hus Arena for å spille tredje runde i cupen. Dét er ekstra gledelig for Sandnes Ulfs trøndere.

Sandnes — Torsdagens kamp mot Rosenborg blir spesiell for Torbjørn Lysaker Heggem og resten av spillerne med trønderdialekt i Sandnes Ulf-garderoben. Horenus Tadesse og Espen Hammer Berger har lignende dialekt som Heggem, og for ham er det naturligvis en viktig del av oppveksten.

Med en oppvekst i trønderfotballen har han naturligvis fulgt Rosenborg på Lerkendal gjennom barneårene. Som Gutter 16-spiller gikk han fra barndomsklubben Astor til Rosenborgs akademi. Der fikk han både spilt mesterfinalen i 2018 mot Lillestrøm, og hatt flere låneopphold i naboklubben Ranheim. I 2021 tok han med seg flyttelasset til Sandnes, og Steffen Landro presenterte ham som ny Ulf-spiller.

Det er ingen tvil om at Heggem ser fram til kampen mot laget han er oppvokst som supporter av, og tilbrakte hele ungdomstiden i.

– Selvfølgelig er det spesielt for trøndere å møte Rosenborg. Jeg tror alle kjenner på det, ikke bare trøndere, sier Heggem til RA.

Midtstopperen, som også har spilt litt back tidligere, har møtt Rosenborg én gang i serien som Ranheim-spiller. Det har også blitt noen treningskamper mot klubben. Nå blir det første gang han møter dem som spiller for Sandnes Ulf.

Trener Bjarne Berntsen tror også kampen vil bety noe ekstra for trønderne.

– De gleder seg nok litt ekstra, sier han.

Lang tur fra Bergen

Oppladingen til kampen har ikke vært helt optimal for Sandnes Ulf. Mandag tapte de lyseblå 2–1 mot Åsane i Bergen. To mål mot i første omgang førte til at det ble en tøff oppgave etter hvilen for Ulf, og kaptein Jostein Ekeland scoret med litt under en halvtime igjen av kampen.

Berntsen erkjenner at det ble en ekstra lang busstur hjem.

– Turen blir alltid lenger etter et tap, men vi har jobbet mye med restitusjon for å bli klare, sier Ulf-treneren.

Hodene vil uansett fungere på høygir, ettersom det er en sjelden anledning med Rosenborg på besøk. Det kan få fram uante krefter, ifølge Heggem.

– Jeg tror anledningen er såpass spesiell. Det er noe spesielt for alle uansett. Kampprogram og hvile har ikke så mye å si i en slik kamp, sier trønderen.

Torbjørn Lysaker Heggem

Berntsen vil ha reprise

Rosenborg har hatt to dager lenger hviletid enn Sandnes Ulf, og Berntsen er sikker på at det er et håp i Jåttåvågen om ekstraomganger i Sandnes. Kjetil Rekdals menn er nemlig ankommet Sandnes, og blir værende i regionen til etter søndagens seriekamp i Eliteserien mot Viking. De mørkeblås cupkamp mot Kristiansund, men flytrøbbelet førte til at den ble utsatt. Problemene med kansellerte flyginger gjorde at RBK ikke tok noen sjanser på å fly unødvendig mellom byene.

Sesongen 2022 startet med to cupkamper for Sandnes Ulf, mot henholdsvis Start og Strømsgodset. Dersom Rosenborg blir beseiret vil også neste sesong starte på samme måten, og det er selvfølgelig et ønske i den lyseblå leiren.

Ulf-treneren er tydelig på hvilken av de to kampene fra forrige NM han ønsker å se en kopi av på Øster Hus Arena med Rosenborg som motstander.

– Vi ønsker en reprise av Start-kampen, slår Berntsen fast.

Til kampen var det onsdag formiddag solgt i overkant av 1500 billetter, hvor rundt 100 var til bortesupportere. Kampstart er klokken 18.00, og til det skal spissen Martin Ramsland være tilgjengelig for Bjarne Berntsen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: