Sandnes Ulf

Hamret Ulf videre til storkamp mot RBK

Midtstopper Espen Hammer Berger tok straffeansvar på iskaldt vis og sendte Sandnes Ulf til 3. runde i NM og oppgjør mot Rosenborg. Det er tredje kamp på rappen at de lyseblå kommer tilbake etter å ha ligget under.

Egersund — I en ikke veldig god førsteomgang i Egersund var det hjemmelaget som dominerte – uten å skape veldig mange sjanser.

Etter hvilen fortsatte trenden og da tidligere Viking-spiller Stian Michalsen hamret inn ballen fra rundt 20 meter for 1–0 til EIK var det lite å si på det.

Stian Michalsen

På tross av at de knapt hadde skapt noe kom Sandnes Ulf seg tilbake i kampen igjen ved kaptein Ingvald Halgunset. Avslutningen hans etter 59 minutter gikk via en EIK-spiller og i mål til 1–1.

Sandnes Ulf tok litt mer over etter målene, men det lignet en kamp som skulle til ekstraomganger helt fram til det var spilt 82 minutter. Da falt Anders Hiim i feltet og dommer Tore Hansen blåste straffe. TV-bildene i etterkant viste at det neppe skulle vært det.

Ettersom Tommy Høiland var gått ut med skade fikk Espen Hammer Berger ansvaret. Han var iskald da han sendte Ulf videre.

– Jeg har tatt noen straffer før i karrieren og de har stort sett gått i mål. Jeg er ganske sikker, sier matchvinneren til RA.

Tøffeste motstander de kunne fått

Han var svært fornøyd med avansementet. Så fikk det være at det ikke var vakkert eller blendende på noe som helst vist. En skikkelig jobbeseier for de lyseblå.

– Vi var forberedt på denne type kamp. EIK var tøff motstand. Samtidig var jeg litt overrasket over at de var så gode til å finne rom. Vi slet samtidig både med å løse presspillet og vi slet med ballen. Heldigvis tok vi mer over etter scoringen deres, sier Hammer Berger.

Espen Hammer Berger

Trener Bjarne Berntsen var også svært fornøyd.

– En jækla slitekamp! Vi sa på forhånd at EIK var det vanskeligste laget vi kunne fått.

Han gledet seg spesielt over en ting etter kampen. Sandnes Ulf snudde det nok en gang.

– Nå er det tredje kampen på rad at det skjer. Vi snudde både mot Sogndal og KFUM før dette. Vi er mentalt tøffe, sier Berntsen.

Høiland ut med smerter

Veteranen måtte samtidig se at seieren i Egersund kostet. Tommy Høiland måtte forlate banen i andre omgang. Han hadde åpenbart store smerter på vei i garderoben etter kampen.

– Det var en overtråkk. Et hull i banen muligens, sier Berntsen.

Tommy Høiland

Det kan uansett bety en periode på sidelinjen for en Høiland som endelig hadde kommet i gang med et par mål og målgivende.

At Martin Ramsland også manglet gjorde det tynt på topp. Jonas Brune Aune startet med Høiland og utover i kampen ble Ståle Stålinho Sæthre satt inn som spiss. Selv om han er gammel angriper er det en stund siden sist.

Bjarne Berntsen

– Vi behøvde litt fysikk der oppe, sier Berntsen.

Han er uansett ikke så bekymret før mandagens seriekamp.

– Martin Ramsland er på bedringens vei etter sykdom og spiller nok. Så håper vi på Jostein Ekeland i den kampen også, sier Berntsen.

Cupens tredje runde ble trukket etterpå og der kom RBK opp av hatten for Sandnes Ulf. Kampene spilles onsdag og torsdag neste uke. Ulf har hjemmekamp.