Sandnes Ulf

Sandnes Ulf møter serieleder Mjøndalen: – Helt perfekt

Med to strake tap i sekken mener Sandnes Ulfs Ingvald Halgunset at det passer glimrende å møte serielederne på Øster Hus Arena mandag.

Sandnes — Fotballens festdag ble spolert for Sandnes Ulf allerede etter ti minutter. Da ledet Brann 2–0 i Bergen, og veien tilbake ble for lang for Bjarne Berntsens menn. Det ble den andre kampen på rad de lyseblå tapte.

Mandag kveld er utfordringen blant sesongens tøffeste på Øster Hus Arena. OBOS-ligaens serieleder Mjøndalen kommer på besøk, og Ingvald Halgunset er godt fornøyd med å få forrige sesongs eliteserielag på besøk nå.

– Det er helt perfekt med serielederen nå etter en tøff periode. Vi kan senke skuldrene og gå ut med full fart for å ta dem. Nå er det bare ut og smelle på, sier Halgunset til RA.

Halgunset: – Uheldige

Fraværene hos Sandnes Ulf har vært tunge den siste tiden. Blant andre har spissduoen Martin Ramsland og Tommy Høiland slitt med henholdsvis skade og sykdom.

Halgunset prøver på ingen måte å bortforklare resultatene de to siste kampene i OBOS-ligaen, men forteller at fraværene har preget treningene.

– Det har vært mye, men så synes jeg vi var mest uheldige da vi tapte mot Fredrikstad. Brann-kampen ble veldig preget av en dårlig start, sier han – og legger til:

– Vinner vi mandag er det uansett en god sesongstart. Vi vant tross alt de fire første kampene for sesongen. I garderoben har vi fortsatt tro på prosjektet.

Thorstvedt-rollen

Midtbanespilleren med en lang fortid i lokalfotballen har vært med på mye tidligere, men fikk en ny vår som fotballspiller da Bjarne Berntsen overtok som trener i Sandnes Ulf. Under Steffen Landros ledelse ble Halgunset forsøkt omskolert til blant annet sidestopper, før han spilte litt vingback. Deretter ble Halgunset skadet, og var omsider klar for spill da Berntsen kom inn dørene på Øster Hus Arena.

Nå får han spille mest i rollen han trives klart best i. Han benyttes tilnærmet likt som Berntsen disponerte Kristian Thorstvedt i Figgjo-mannens foreløpig siste periode som Viking-trener.

Sammenligningen med landslagsprofilen Thorstvedt tar Halgunset med knusende ro.

– Begge er lokale gutter, men han var mye yngre da han ble brukt. For min del ble returen til banen med Bjarne etter ett år på sidelinjen. Vi er begge offensivt anlagte midtbanespiller, sier suldalsgutten.

Treneren har variert formasjon etter motstander, men Halgunset føler han mestrer de ulike variantene Sandnes Ulf har stilt med. I 3-5-2 og 4-3-3 er det ikke store forskjeller på rollen som indreløper, mens han ikke har noen problemer med å spille mer sittende i 4-4-2.

– Prinsippene er de samme. Vi vil uansett være et lag som spiller direkte, sier han.

Oppladningen til kampen var blant annet med feiring av 26-årsdagen. Han hadde nemlig fødselsdag fredag. Da var det godt å ha en cupseier mot Vardeneset med seg tilbake til Sandnes for forberedelsene til Mjøndalen-kampen.

Den spiles mandag klokken 18.00, og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen