Sandnes Ulf

Må snu om før cupfesten: – Blir ikke noen walkover

Brann spilte Sandnes Ulf av gressmatten i Bergen, og slo de lyseblå 3-0. Nå vil Bjarne Berntsen se bedring på spesielt ett område før Vardeneset venter i cupen torsdag.

I strålende solskinn ble det en hard kamp for Sandnes Ulf i Bergen. Brann både åpnet og avsluttet best, mens de lyseblå aldri klarte å utfordre bergenserne.

NMs første runde spilles torsdag, og til da må noe endres for trener Bjarne Berntsens Sandnes Ulf.

– Det er mye, men først og fremst må vi starte kampene. Vi var meget svake det første kvarteret, som langt på vei avgjorde kampen, sier Berntsen til RA.

Allerede etter ti minutter sto det 2–0 på Brann Stadion. Sandnes Ulf evnet ikke å håndtere Branns angrepsspill, og Aslak Falch måtte gi tapt.

– Først og fremst må vi ta duellkrigen. Brann knuste oss i alt som var av dueller, og det skal være det enkleste i fotball, sier Tommy Høiland.

Berntsens pausetrekk

I pausen valgte Ulf-treneren å sende inn Tommy Høiland og Maxwell Effiom for Alexander Stølås og Fredrik Pålerud. Høiland har vært syk, og startet derfor kampen på benken.

– Vi håpet det, men Brann var litt bedre enn hos hele veien. Nå må vi hjem og jobbe hardt til både cup og serie, sier Berntsen til Discovery.

Gaukereiret

Branns initiativ i kampen overrasket ikke Ulf-spissen Høiland.

– Det ble en tøff kamp. Fulle tribuner på Brann Stadion blir enten eller, sier Høiland til rettighetshaveren.

Et resultat av endringene som ble gjort i pausen var at Sandnes Ulf framsto langt mer kompakte, iallfall fram til det gjensto et kvarter. Da ble Niklas Castro spilt gjennom, fikk stå alene og økte ledelsen til 3–0 for bergenserne. Etter scoringen ble Ingvald Halgunset og Sander Ringberg erstattet av Viking-utlånte Lars Erik Sødal og Christian Landu Landu.

På overtid ble Horenus Tadesse felt av Brann-keeper Mathias Dyngeland, men dommer Ajdin Medic valgte å ikke dømme straffe.

Vardeneset neste for Sandnes Ulf

Med tapet i Bergen falt Sandnes Ulf ned to plasser på tabellen i OBOS-ligaen, til fjerdeplass.

Sesongen åpnet friskt for de lyseblå, som var ubeseiret gjennom de fire første kampene. Før 16. mai-kampen i Bergen tapte Sandnes Ulf 0–4 hjemme mot Fredrikstad.

– Hvor er dere nå slik du ser det?

– Der vi har vært hele veien. Vi har vært gode i begge de to siste kampene, sier Ulf-trener Berntsen.

Allerede torsdag spiller Sandnes Ulf kamp igjen. Da inviterer Vardeneset til cupfest klokken 18.00.

Berntsen vil ikke ha noe snakk om at det blir enkelt, og har allerede begynt forberedelsene til cupkampen mot 4.-divisjonslaget.

– Det blir en tøff kamp. Jeg så Vardeneset mot Frøyland. Det blir ikke noen walkover for oss, slår Berntsen fast.

Etter torsdagens kamp blir det noen dager med restitusjon og trening før serieleder Mjøndalen kommer til Øster Hus Arena.Nyeste fra Dagsavisen.no: