Sandnes Ulf

Liker framgangen bedre enn tabelltoppen

Med 4-1-seier mot Kongsvinger står Bjarne Berntsens menn som det eneste laget med full pott etter tre runder. Det mener han er underordnet.

Sandnes — Tirsdag ble Kongsvinger beseiret på Øster Hus Arena. Selv om seieren gjør at Sandnes Ulf har en luke på to poeng ned til fjorårets eliteserielag Brann og Stabæk er det ikke noe som fører til at Sandnes Ulf-trener Bjarne Berntsen hopper i taket.

– Det betyr ingenting, jeg ser heller på det som at jeg er fornøyd med progresjonen, sier Berntsen til RA.

Treneren støttes av spissen Martin Ramsland, som kom til Sandnes Ulf fra Start i vinter.

– Det er 27 runder igjen av serien. Faktum er at vi har hatt en god start på sesongen. Nå kommer vi til å fortsette å jobbe hardt, sier Ramsland.

Han hadde en spesiell oppladning til kampen med å være pjusk i formen. Det klarte likevel ikke holde sørlendingen borte fra å spille, og ikke minst score mål.

– Kroppen var egentlig forsynt til pause, men jeg ville ha en scoring før jeg ga meg, sier Ramsland.

Halgunset-dobbel

Sammen med Ingvald Halgunset og Jostein Ekeland sto han for Ulfs scoringer. Halgunset fikk to mål i løpet av kampen, og fikk den første i mål allerede etter rundt tre minutter. Scoringen kom med venstrefoten på frispark.

– Det var fint å score to igjen. Det har jeg ikke gjort i serien siden 2019. På det første målet var keeperen klar til å plukke i feltet, og da måtte jeg bare skyte. Den andre scoringen kom etter fint spill fra Sander (Ringberg, Ulf-spiller). Jeg fikk ballen langt fra mål, og fikk god tid til å lade skuddet, sier Halgunset.

Trener Berntsen var fornøyd med den tredje seieren i OBOS-ligaen 2022, men det kom likevel et skår i gleden da de lyseblå hadde scoret fire mål.

– Baklengsmålet på slutten var irriterende. Jeg irriterer meg alltid over sånne ting. Vi scorer på viktige tidspunkter i kampen, og de kommer nesten ikke til sjanser, sier Berntsen.

Motstanderne til Sandnes Ulf så langt har ikke vært de antatte topplagene, men likevel mener Halgunset at det flyter godt for de lyseblå om dagen. Før kampen mot Kongsvinger ble det seire mot Stjørdals-Blink og Bryne.

Han tror de vil bli enda bedre i møte med lag som har mer ballbesittelse og eget spill, i stedet for å ligge bakpå og kontre mot Ulf. Selv om flere av lag gjerne går for en mer defensiv tilnærming til bortekamper tror tomålsscoreren de lyseblå vil være enda bedre dess sterkere motstanderen er.

– Ja, for vi er gode på overganger. Vi er best når vi får spille direkte. Framover evner vi å skape mye positivt, sier Halgunset.

Sødal debuterte

Alle fem byttene ble brukt, og blant spillerne som kom inn for Sandnes Ulf var debutant Lars Erik Sødal. Viking-spilleren er utlånt til de lyseblå ut sesongen, men har vært på plass i én måned uten å spille grunnet skade. Han knakk foten høsten 2021, og i sesongoppkjøringen pådro han seg en strekk i låret.

Etter flere uker på sidelinjen var han omsider klar til å debutere i lyseblått.

– Kjekt å endelig komme i gang. Nå har jeg vært her i én måned, og det er godt å komme i gang, sier den utlånte Viking-spilleren.

---

Kampfakta

OBOS-ligaen, fotball.

Sandnes Ulf – Kongsvinger 4–1 (2–0)

Øster Hus Arena, 1364 tilskuere.

Mål: 1–0 Ingvald Halgunset (3), 2–0 Jostein Ekeland (21), 3–0 Martin Ramsland (54), 4–0 Halgunset (59), 4–1 Martin Hoel Andersen (90).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Jan Marius Høiby, Kongsvinger.

Lagene:

Sandnes Ulf (3-4-1-2): Aslak Falch – Ståle Stålinho Sæthre, Espen Berger, Torbjørn Heggem – Sander Finjord Ringberg (Daniel Braut fra 76.), Horenus Taddese (Fredrik Pålerud fra 75.), Ingvald Halgunset, Anders Hiim – Jostein Ekeland (Lars Erik Sødal fra 76.) – Tommy Høiland (Christian Landu Landu fra 65.), Martin Ramsland (Jonas Brune Aune fra 65.).

Kongsvinger (4-1-2-1-2): August Strömberg – Trace Akino Murray, Per-Magnus Steiring, Fredrik Holmé, Victor Grodås (Jan Marius Høiby fra 8.) – Mathias Gjerstrøm (Harald Holter fra 72.) – Tobias Bjørnebye (Sander Marthinussen fra 60.), Mahmoud Laham (Nikolai Ronaldo Bull Jørgensen fra 72.) – Martin Vinjor – Brage Berg Pedersen, Martin Hoel Andersen.

---

Mer fra Dagsavisen