Sandnes Ulf

Bringaker fra Ulf til KIL: – Føltes rett

Selv om Sandnes Ulf beholdt Jostein Ekeland ble det bevegelse ut blant de offensive spillerne før overgangsvinduet stengte torsdag. Mathias Bringaker (25) forlot klubben to dager før seriestart.

Sandnes — Kongsvinger kom på banen med ønske om en overgang for spissen, og spilleren selv bekreftet overgangen til den nyopprykkede Obos-konkurrenten overfor RA en halvtime før vinduet lukket.

– Interessen dukket opp for to-tre dager siden. Så kom vi i mål torsdag. Jeg ser på dette som en mulighet for å utvikle meg videre. Et viktig steg for å få mer spilletid. Nå skal jeg være en viktig del av et nyopprykket lag. Det var ikke så mye konkurransesituasjonen i Ulf som spilte inn. Den var jeg villig til å ta. Men da interessen kom, føltes det som et mer rett og fornuftig valg for meg, sier Bringaker til RA.

Fotballmessig mener han også at det er mye tiltalende med en tur til den tradisjonsrike klubben fra de dype skoger.

– KIL virker å ha et spennende opplegg og det er en klubb som scorer mye mål og som kan gagne meg. De spiller også med to spisser. Det er en fordel for min del.

25-åringen fra Jørpeland, som var toppscorer for Viking i Eliteserien i 2016, spilte for Start før han gikk til Sandnes Ulf før 2021-sesongen.

Han ble hentet inn av daværende trener Steffen Landro, men har ikke fått like mye tillit under Bjarne Berntsen.

Han understreker likevel at han ikke har noe vondt å si om Sandnes Ulf.

– Vi skilles som gode venner. Både Ulf og KIL er veldig fine klubber.

Klubben har også styrket seg på spissplass i vinter med Martin Ramsland og Tommy Høiland. Dermed var veien inn lang til laget for lysluggen.

– Vi slapp Mathias fordi han trenger spilletid. Det er tøff konkurranse på spissplass nå og dette åpner også opp mer for våre egne unge lokale gutter, sa daglig leder Tom Rune Espedal til RA.

Det er ingen overgangssum i spill til tross for at Bringaker hadde kontrakt. Dermed får også klubben redusert sitt lønnsbudsjett noe.

Bringaker ender dermed med totalt med 34 kamper og åtte scoringer for Sandnes Ulf.






Mer fra Dagsavisen