Sandnes Ulf

Ulf til historisk kvartfinale: – Gir aldri opp

Drømmen om NM-gull lever for Sandnes Ulf etter 2-0-seieren mot Start i fjerde runde av cupen. Til neste runde er også en ny spiller klar.

Sandnes — Sandnes Ulf sikret kvartfinale i NM. Det er første gang i klubbens historie at laget har tatt seg videre til tredje siste runde av cupen. Allerede lørdag skal kvartfinalen spilles på Øster Hus Arena, og etter straffesparkkonkurranse ble det klart at Strømsgodset er laget som er trener Bjarne Berntsens og Sandnes Ulfs neste hinder på vei mot kongepokalen.

– Kjekt å spille viktige og betydningsfulle kamper på denne tiden av året. Vinner vi kvartfinalen møter vi uansett en veldig tøff motstander, det kan bli enten Viking, Bodø/Glimt eller Molde. Da er vi ikke favoritter, sier Berntsen til RA – og legger til:

– Vi gir aldri opp.

Begge målene til Sandnes Ulf var det Tommy Høiland som sto for. I sin første offisielle kampen etter tilbakekomsten til Sandnes scoret han først et teknisk perlemål, før det ble straffespark. Tross kasting av flasker fra tribunen og vind som sørget for at ballen flyttet seg fra straffemerket, beholdt Høiland roen og doblet ledelsen til 2–0.

– Var ganske greit med 2-0-ledelsen. Da la vi oss bakpå og hadde kontroll, sier Høiland.

Sandnes Ulf

Han var selv kampens aller største spiller, og hadde flere sjanser til å score hat trick mot et Start-lag som hadde skyhøy ballbesittelse i andre omgang. Ulfs sjanser kom i all hovedsak fra kontringer, og det ble flere store sjanser. En solid Aslak Falch sørget for at det ikke ble baklengsmål for Sandnes Ulf på egen arena.

Høiland er tydelig på at han gjerne skulle sikret hat trick.

– Skulle gjerne hatt ett eller to mål til, sier Høiland.

Gamleklubben

I neste runde av cupen venter gamleklubben Strømsgodset for Høiland og hans lagkamerater.

– Det blir kjekt å møte gamleklubben, selv om jeg ikke var der lenge. Vi har et par tidligere Start-spillere på laget, og det ga litt ekstra motivasjon, sier Høiland – og refererer til lagkameratene Martin Ramsland og Mathias Bringaker.

Bjarne Berntsen

– Kan det bli cupgull nå?

– Det er selvfølgelig mulig, men det blir ikke lett, sier Høiland.

Han tok NM-gull med Bjarne Berntsen som trener for Viking i 2019. Nå får de muligheten å gjenskape det i Sandnes Ulf.

Hammer Berger tilbake

Før kampen mot Strømsgodset vil en ny spiller bli klar for Sandnes Ulf. Bjarne Berntsen styrker laget med Espen Hammer Berger, som spilte for Sandnes Ulf i 2020 og 2021.

RA traff ham på Øster Hus Arena lørdag, og etter kampen bekreftet Berntsen at midtstopperen blir Ulf-spiller igjen.

– Han blir signert på en toårskontrakt i løpet av helgen. Det er kjekt at han ville tilbake hit. Han gir oss en trygghet i det bakerste leddet, og vi var veldig glade da han tok kontakt med oss, sier Berntsen.

– Hvorfor ble han ikke signert før oppkjøringen?

– Det var familiære årsaker. De flyttet hjem til Trøndelag, men han har ikke funnet en klubb der oppe. Nå kommer han ned alene, så flytter familien etter til sommeren, sier Berntsen.

Hammer Berger var kaptein i Steffen Landros første sesong som trener, i 2020, før Aslak Falch ble kaptein til 2021-sesongen. Da Berntsen overtok som trener valgte han å gi Jostein Ekeland kapteinsbindet, i og med at han foretrekker en utespiller som kaptein.

---

Kampfakta

Norgesmesterskapet for menn, fotball.

Sandnes Ulf – Start 2–0 (2–0)

Øster Hus Arena, 2630 tilskuere.

Mål: 1–0 Tommy Høiland (22), 2–0 Høiland (str. 41).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.

Gult kort: Sander Finjord Ringberg, Sandnes Ulf, Vegard Bergan, Start.

Lagene:

Sandnes Ulf (3-5-2): Aslak Falch – Ståle Stålinho Sæthre, Kristoffer Hay, Torbjørn Heggem – Sander Finjord Ringberg (Fredrik Pålerud fra 77.), Ingvald Halgunset, Gullbrandur Øregaard (Christian Landu Landu fra 76.), Jostein Ekeland (Horenus Tadesse fra 85.), Anders Hiim – Tommy Høiland (Maxwell Effiom fra 90.), Martin Ramsland (Mathias Bringaker fra 76.).

Start (3-4-3): Mark Fabricius Jensen – Vegard Bergan (Basilio Ndong fra 82.), Vito Wormgoor, Luc Mares – Jon-Helge Tveita (Mathias Grundetjern fra 46.), Kristoffer Valsvik, Emir Derviskadic, Kristoffer Tønnessen – Eirik Schulze (Peter Reinhardsen fra 61.), Jonatan Braut Brunes, Alagie Sanyang.

---