Sandnes Ulf

Ulf-profil solgt til Elfsborg

Michael Baidoo er klar for den svenske klubben Elfsborg.

Sandnes — Sandnes Ulf har solgt Michael Baidoo til den svenske klubben Elfsborg. Det bekrefter Sandnes-klubben torsdag ettermiddag.

– Vi takker Michael for innsatsen i lyseblått og ønsker han masse lykke til i Sverige. Vi er fornøyd med avtalen og har hatt en god prosess med IF Elfsborg. Dette viser igjen at Sandnes Ulf er en attraktiv klubb for spillere å komme til. Utvikler man seg riktig, følger de store klubbene med. Vi ser fram til å følge Baidoos utvikling i Allsvenskan og ønsker ham lykke til, sier Sandnes Ulfs klubbsjef Tom Rune Espedal til nettsiden.

Den svenske klubben skal ha lagt tre-fire millioner kroner på bordet i fjor sommer. Om prislappen er tilsvarende nå betyr det at de lyseblå har mer enn doblet pengene de ga for Baidoo i mai 2021.

Hentet etter Magnus Retsius Grødem ble solgt

Han ble hentet til Øster Hus Arena da Magnus Retsius Grødem ble solgt til eliteserieklubben Molde før 2021-sesongen. Da kom ghaneseren fra daværende divisjonskollega Jerv, som i fjor rykket opp til Eliteserien etter en kvalikthriller mot Brann. Det ble med én sesong i Sandnes for 22-åringen. Han rakk å spille 29 seriekamper, og tre i cupen, for de lyseblå. I løpet av seriekampene leverte han fire scoringer.

Selv er spilleren fornøyd med å være på plass hos sin nye klubb i Borås, som ligger i Västra Götaland.

– Det føles kjempebra. Vi har lenge prøvd å få til denne overgangen – nå er jeg glad for at alt har gått gjennom, og at jeg er her, sier Baidoo til Elfsborgs nettsider.

Baidoo: – Som en familie

Inntrykket til midtbanespilleren er foreløpig godt hos sin svenske arbeidsgiver.

– Det er som en familie, vil jeg si. Velkomsten har vært fantastisk og alle er veldig hyggelige, så jeg er fornøyd, sier Baidoo.

Han har signert en avtale med Allsvenskan-klubben som strekker seg ut 2025-sesongen.

– For meg er det viktig å ta rett steg i karrieren min, og dette kjennes som et helt rett steg å ta. Elfsborgs trener har holdt øynene på meg gjennom lang tid, han har en plan for meg og det betyr mye for meg som både spiller og person, sier Baidoo.

Midtbanespilleren reiste til Sverige tidligere i uken for å gjennomføre den medisinske testen og fullføre de personlige betingelsene.

Mer fra Dagsavisen